Neuromyelitis optica -kirjon häiriö (NMOSD)

Neuromyelitis optica -kirjon häiriö (NMOSD)

NMOSD on harvinainen, elinikäinen keskushermoston tulehduksellinen autoimmuunisairaus, jolle ovat tyypillisiä toistuvat  näköhermo- ja selkäydintulehdukset. Maailmanlaajuisesti sairaus vaikuttaa noin 200 000 ihmiseen. Yleisin sairastumisikä on noin 30–40 vuotta, ja NMOSD diagnosoidaan useammin naisilla kuin miehillä. 

NMOSD-potilailla on vaikeasti ennustettavia ja vakavia näköhermon ja selkäytimen tulehdusjaksoja, jotka voivat aiheuttaa kumulatiivisia, peruuttamattomia neurologisia vaurioita ja vammoja. Taudin uusiutuminen voi johtaa pysyvään sokeuteen, lihasheikkouteen, halvaukseen ja joissakin tapauksissa kuolemaan.  Oikeanlainen apu ja tuki voivat tuoda vakautta NMOSD-potilaille ja helpottaa taudin aiheuttamaa taakkaa.

NMOSD on  harvinainen mutta vaikea sairaus, jonka hoitomuodot ja diagnoosikriteerit ovat kehittyneet eteenpäin kliinisten tutkimusten kerryttämään tiedon avulla. Roche on sitoutunut omalta osaltaan myös tämän sairauden hoitojen tutkimiseen.

Työskentelemällä tiiviissä yhteistyössä kumppaneiden ja potilaiden kanssa pyrimme edistämään NMOSD:ta sairastavien potilaiden elämän helpottamista  Haluamme luoda huomisen, jossa neurologiset häiriöt eivät enää rajoita ihmisen potentiaalia – haluamme auttaa sen säilyttämisessä,  mikä tekee meistä sen, keitä olemme.

Lähde

  1. Hor, Jyh Yung et al. “Epidemiology of Neuromyelitis Optica Spectrum Disorder and Its Prevalence and Incidence Worldwide.” Frontiers in neurology vol. 11 501. 26 Jun. 2020, doi:10.3389/fneur.2020.00501

M-FI-00003899

Lisää neurotieteestä

Katso kaikki neurotieteen yksityiskohdat

© 2023 Roche Diagnostics Oy ja Roche Oy, Revontulenpuisto 2 C, 02100 Espoo Tällä sivustolla on tietoa Roche Oy:n ja Roche Diagnostics Oy:n tuotteista ja palveluista Suomessa. Lääkkeitä koskeva tieto on tarkoitettu vain terveydenhuollon ammattilaisille. Roche Oy ja Roche Diagnostics Oy eivät miltään osin vastaa kolmansien osapuolten sivustojen sisällöstä tai toimivuudesta.

YhteystiedotRoche maailmanlaajuisestilinkedinfacebooktwitterinstagramyoutubeLääkehoitoDiagnostiikkaTyöpaikatMediaTarinoitaTietosuojaKäyttöehdotSosiaalisen median käyttöehdot