Lymfooma

Lymfooma

Lymfooma eli imukudossyöpä on eräänlainen verisyöpä, joka johtuu veren valkosolujen (lymfosyyttien) epänormaalista toiminnasta. Yleisin lymfoomatyyppi on non-Hodgkinin lymfooma (NHL), joka voidaan edelleen luokitella nopeakasvuiseen ja hidaskasvuiseen alatyyppiin.

Eri lymfoomatyyppien hoito ja ennuste vaihtelevat suuresti. Valtaosa lymfoomista voidaan parantaa, mutta taudin uusiutuessa ennuste huononee. Pelko taudin uusiutumisesta voi olla merkittävä emotionaalinen ja psykologinen taakka sairastuneelle ja hänen lähipiirilleen.

Tärkeimmät painopistealueemme ovat diffuusi suurisoluinen B-solulymfooma (DLBCL) ja follikulaarinen lymfooma (FL). Rochen kehittämät lääkkeet ovat osaltaan edistäneet lymfoomien hoitoa ja parantaneet potilaiden hoitotuloksia. Hoitojen kehittämistä on kuitenkin edelleen jatkettava, jotta mahdollisimman monet potilaat voisivat elää pidempään ja elämänlaadultaan parempaa elämää.


Lähde

  1. Terveyskylä

M-FI-00003899

Löydä lisää

Roche HaematologySysmex mittausteknologiaSysmex AcademyXN-Analysaattorit – Hematologiaa mittatilauksena (en)

Lisää tietoa sairauksista

Katso lisää tietoa sairauksista

© 2023 Roche Diagnostics Oy ja Roche Oy, Revontulenpuisto 2 C, 02100 Espoo Tällä sivustolla on tietoa Roche Oy:n ja Roche Diagnostics Oy:n tuotteista ja palveluista Suomessa. Lääkkeitä koskeva tieto on tarkoitettu vain terveydenhuollon ammattilaisille. Roche Oy ja Roche Diagnostics Oy eivät miltään osin vastaa kolmansien osapuolten sivustojen sisällöstä tai toimivuudesta.

YhteystiedotRoche maailmanlaajuisestilinkedinfacebooktwitterinstagramyoutubeLääkehoitoDiagnostiikkaTyöpaikatMediaTarinoitaTietosuojaKäyttöehdotSosiaalisen median käyttöehdot