Hemofilia

Hemofilia

Hemofilia on perinnöllinen verenvuotohäiriö, jossa henkilön veri ei hyydy normaalisti.  Vaikea-asteisissa tapauksissa sairaus voi johtaa vaikeisiin verenvuotoihin jopa spontaanisti tai pienenkin trauman jälkeen. Suomessa hemofiliaa sairastaa noin 400 henkilöä. Tunnetuin ja yleisin hemofiliatyyppi on A-hemofilia. (1)

A-hemofilia on Rochen toiminnan tärkeänä painopisteenä nyt ja tulevaisuudessa, Suomessa ja kansainvälisesti. Teemme myös tiivistä yhteistyötä maailmanlaajuisen hemofiliayhteisön kanssa. Tavoitteenamme on yhdessä kumppanien kanssa mahdollistaa A-hemofiliaa sairastavalle paras mahdollinen, vapaampi elämä.

Kehitysmaissa A-hemofilian hoitoon liittyy useita haasteita, ja monilla potilailla ei ole pääsyä tehokkaan hoidon piiriin. Roche on yhtenä kumppanina mukana tukemassa maailman hemofiliajärjestön humanitaarista avustusohjelmaa, jonka pyrkimyksenä on parantaa kehitysmaissa asuvien, synnynnäistä verenvuototautia sairastavien henkilöiden hoitoon pääsyä ja tarjota heille parempaa hoitoa. (2)

Me Rochella haluamme toimia rehellisesti, rohkeasti ja intohimoisesti A-hemofiliaa sairastavien henkilöiden parhaaksi.  

Lähteet

  1. Mustajoki, S. Hemofilia (verenvuototauti), Lääkärikirja Duodecim, 2022

  2. World Federation of Hemophilia

M-FI-00003899

Löydä lisää

Roche HaematologySysmex mittausteknologiaSysmex AcademyXN-Analysaattorit – Hematologiaa mittatilauksena (en)

Lisää tietoa sairauksista

Katso lisää tietoa sairauksista

© 2023 Roche Diagnostics Oy ja Roche Oy, Revontulenpuisto 2 C, 02100 Espoo Tällä sivustolla on tietoa Roche Oy:n ja Roche Diagnostics Oy:n tuotteista ja palveluista Suomessa. Lääkkeitä koskeva tieto on tarkoitettu vain terveydenhuollon ammattilaisille. Roche Oy ja Roche Diagnostics Oy eivät miltään osin vastaa kolmansien osapuolten sivustojen sisällöstä tai toimivuudesta.

YhteystiedotRoche maailmanlaajuisestilinkedinfacebooktwitterinstagramyoutubeLääkehoitoDiagnostiikkaTyöpaikatMediaTarinoitaTietosuojaKäyttöehdotSosiaalisen median käyttöehdot