Rintasyöpä

Rintasyöpä

Rintasyöpä on monimuotoinen sairaus, jonka hoidon tarpeet vaihtelevat suuresti. Kuten jokainen rintasyöpään sairastunut, myös jokainen rintasyöpä on erilainen, mikä edellyttää yksilöllistä hoidon suunnittelua. 

Rintasyövässä rintakudoksen terveet solun muuttuvat pahanlaatuisiksi ja muodostavat kasvaimen. Rintasyövän syntymiseen ja kehittymiseen ei ole yhtä selvää syytä, vaan se on monen muuttujan ja sattuman summa. Kasvainten syntyyn vaikuttavat ainakin perimä, hormonaaliset tekijät, ravinto ja ympäristötekijät.

Syövän hoito on eräs nopeimmin kehittyvistä lääketieteen alueista, ja rintasyövän hoidossa hyödynnetään useita erilaisia hoitomenetelmiä. Varhaisvaiheen ja paikallisen rintasyövän hoidon tavoitteena on syövän parantaminen eli kuraatio. Nykyään yhä useammat rintasyöpään sairastuneet paranevat kokonaan. Hoitomenetelmien kehityksestä huolimatta kaikkia rintasyöpiä ei kuitenkaan pystytä parantamaan. Levinneen rintasyövän hoidolla pyritään hidastamaan taudin etenemistä sekä lievittämään syövän aiheuttamia oireita. 

On tärkeää jatkaa varhaisvaiheen rintasyövän hoidon kehittämistä, jotta taudin eteneminen saataisiin estettyä.  Lisäksi jatkamme levinneen rintasyövän hoitoon panostamista, jotta myös nämä potilaat saisivat entistä tehokkaampia hoitoja.

Yhdistämällä osaamistamme lääkekehityksen, diagnostiikan, digitaalisten terveysratkaisujen ja genomiikan saralla pyrimme kehittämään yksilöllisiä hoitovaihtoehtoja. Edistyneet diagnostiset ratkaisumme ja erityisesti biomarkkeritestaus tukevat tavoitettamme tarjota yksilöllisiä hoitomenetelmiä. Nykyiset ja uudet hoitovaihtoehdot tarjoavat toivoa rintasyöpää sairastaville.

Lähteet:

  1. Vehmanen L. Rintasyövän hoito.  www.terveyskirjasto.fi. Lääkärikirja Duodecim. Kustannus Oy Duodecim 16.9.2020.

  2. Vehmanen L. Rintasyövän toteaminen, alatyypit ja ennuste. www.terveyskirjasto.fi. Lääkärikirja Duodecim. Kustannus Oy Duodecim 16.9.2020.

M-FI-00003899

© 2023 Roche Diagnostics Oy ja Roche Oy, Revontulenpuisto 2 C, 02100 Espoo Tällä sivustolla on tietoa Roche Oy:n ja Roche Diagnostics Oy:n tuotteista ja palveluista Suomessa. Lääkkeitä koskeva tieto on tarkoitettu vain terveydenhuollon ammattilaisille. Roche Oy ja Roche Diagnostics Oy eivät miltään osin vastaa kolmansien osapuolten sivustojen sisällöstä tai toimivuudesta.

YhteystiedotRoche maailmanlaajuisestilinkedinfacebooktwitterinstagramyoutubeLääkehoitoDiagnostiikkaTyöpaikatMediaTarinoitaTietosuojaKäyttöehdotSosiaalisen median käyttöehdot