Maksasolusyöpä

Maksasolusyöpä

Maksasta lähtöisin olevat syövät ovat harvinaisia ja niihin sairastuu Suomessa vuosittain noin 700 ihmistä. Maksasyövän taustalla on tyypillisesti krooninen maksasairaus, mutta myös geneettiset tekijät voivat vaikuttaa sairastumiseen.

Maksasyöpätapaukset ovat maailmanlaajuisesti kasvussa, johtuen osittain muutoksista ihmisten elämäntavoissa. Maksasolusyöpä, joka on yleisin maksasyövän muoto, diagnosoidaan useimmiten liian myöhäisessä vaiheessa, mikä huonontaa potilaan ennustetta. Maksasolusyöpää voidaan hoitaa paikallishoidoilla tai lääkehoidoilla ja viime vuosina myös immunologisia lääkehoitoja on saatu käyttöön maksasolusyövän hoitoon.

Maksasolusyövän taustalla vaikuttavat mekanismit ovat monimutkaisia, toisin kuin monissa muissa syöpätyypeissä, joiden taustalla vaikuttaa yksittäisiä, tunnettuja geneettisiä mutaatioita. Syövän taustalla vaikuttavat mekanismit eroavat myös potilaiden välillä, esimerkiksi täsmälääkehoito tai immunoterapiahoito saattaa toimia osalla potilaista, mutta osalla ei. Tavoitteemme on selvittää mitkä tekijät syövän taustalla vaikuttavat, jotta voimme kehittää yksilöityjä ratkaisuja potilaiden hoitoon.


Lähde:

  1. Österlund P. 2023 Lääkärikirja Duodecim, Maksan ja sappiteiden syövät

M-FI-00003899

© 2023 Roche Diagnostics Oy ja Roche Oy, Revontulenpuisto 2 C, 02100 Espoo Tällä sivustolla on tietoa Roche Oy:n ja Roche Diagnostics Oy:n tuotteista ja palveluista Suomessa. Lääkkeitä koskeva tieto on tarkoitettu vain terveydenhuollon ammattilaisille. Roche Oy ja Roche Diagnostics Oy eivät miltään osin vastaa kolmansien osapuolten sivustojen sisällöstä tai toimivuudesta.

YhteystiedotRoche maailmanlaajuisestilinkedinfacebooktwitterinstagramyoutubeLääkehoitoDiagnostiikkaTyöpaikatMediaTarinoitaTietosuojaKäyttöehdotSosiaalisen median käyttöehdot