Keuhkosyöpä

Keuhkosyöpä

Keuhkosyöpä on Suomessa kolmanneksi yleisin syöpä ja se aiheuttaa maailmanlaajuisesti eniten syöpäkuolemia. Tupakointi on edelleen keuhkosyövän merkittävin riskitekijä.

Keuhkosyöpä jakautuu useaan alatyyppiin ja uudet hoitovaihtoehdot, mukaan lukien immunoterapia sekä täsmälääkkeet, mahdollistavat yksilöllisemmän potilasvalinnan ja tehokkaamman hoidon.

Viime vuosina keuhkosyöpäpotilaat ovat saaneet toivoa uusien lääkehoitojen kehityksen myötä. Hoitojen kehityksestä huolimatta suurin osa keuhkosyöpäpotilaista saa kuitenkin diagnoosin liian myöhäisessä vaiheessa, kun syöpä on levinnyt paikallisesti tai lähettänyt etäpesäkkeitä muihin elimiin. Vaikka ymmärrys keuhkosyövästä sekä sen hoidoista on kehittynyt, potilaiden ennuste on silti monia muita syöpätyyppejä heikompi.

Keuhkosyövän varhainen tunnistaminen mahdollistaa parhaan mahdollisen hoitotuloksen. Tavoitteemme on osaltamme edistää keuhkosyöpäpotilaiden parempaa ennustetta kehittämällä uusia lääkehoitoja sekä diagnostisia työkaluja, kuten kudosbiopsiaa, nestebiopsiaa, immuunimääritystä ja kuvantamisteknologioita. 

Lähde:

  1. Salomaa E. 2022 Lääkärikirja Duodecim, Keuhkosyöpä

M-FI-00003899

© 2023 Roche Diagnostics Oy ja Roche Oy, Revontulenpuisto 2 C, 02100 Espoo Tällä sivustolla on tietoa Roche Oy:n ja Roche Diagnostics Oy:n tuotteista ja palveluista Suomessa. Lääkkeitä koskeva tieto on tarkoitettu vain terveydenhuollon ammattilaisille. Roche Oy ja Roche Diagnostics Oy eivät miltään osin vastaa kolmansien osapuolten sivustojen sisällöstä tai toimivuudesta.

YhteystiedotRoche maailmanlaajuisestilinkedinfacebooktwitterinstagramyoutubeLääkehoitoDiagnostiikkaTyöpaikatMediaTarinoitaTietosuojaKäyttöehdotSosiaalisen median käyttöehdot