PCR-vierianalytiikka

Pysäytä influenssan leviäminen - tee luotettava ja nopea testi

Koronaviruksen aiheuttamaa COVID-19 -tautia, influenssaa tai muiden ylähengitystievirusten aiheuttamaa flunssaa voi olla vaikea erottaa toisistaan samankaltaisten oireiden vuoksi. Koronapandemian aikanakaan kaikki flunssankaltaiset sairaudet eivät ole COVID-19:ää. Epätietoisuutta aiheuttaa se, että oireet muistuttavat toisiaan. Koronavirukselle tyypillistä vaikuttaa olevan hajuaistin häviäminen usein jo taudin alkuvaiheessa1. Tosin sama oire voi liittyä myös muihin hengitystieviruksiin.

Influenssakauden aikana terveydenhuollon ammattilaiset joutuvat usein valitsemaan tarkkuuden ja nopeuden välillä. Näin ei tarvitse olla: cobas® liat system takaa tarkat ja luotettavat influenssatestitulokset nopeasti.

Pieneen tilaan mahtuva cobas liat -laite on ihanteellinen PCR-ratkaisu satelliittilaboratorioihin ja lähellä potilasta tapahtuvaan testaukseen. cobas Strep A -testin ajoaika on noin 15 minuuttia, cobas® influenssa A/B & RSV- ja cobas SARS-CoV-2 & influenssa A/B-testien ajoaika on noin 20 minuuttia.

cobas liat system edustaa viimeisintä polymeraasiketjureaktio- eli PCR-tekniikkaa. PCR eli 'polymerase chain reaction' on yksi tärkeimmistä molekyylibiologian menetelmistä ja joustava tapa geenin tai DNA-pätkän monistamiseen.

Luotettava ja helppokäyttöinen cobas liat system antaa tarkat tulokset nopeasti.

Vertaa testaustapoja – influenssatestaus perinteisin menetelmin vs. cobas liat system

Roche on ollut edelläkävijä PCR-analyysien kehittämisessä vuodesta 1983 lähtien. cobas liat system monistaa potilasnäytteistä eristetyn DNA:n tai RNA:n tarttuvien tautien tunnistamista varten. Rochen PCR-teknologia takaa laboratoriolaatuisen tarkkuuden kaikissa määrityksissä ja vähentää väärien tulosten riskiä.

PCR-analyysi on perinteisesti vaatinut monivaiheisen prosessin, jossa laboratorioteknikko testaa useita näytteitä samanaikaisesti. cobas liat system automatisoi nämä vaiheet täysin, mahdollistaen yksittäisten näytteiden nopean ja tarkan analysoinnin.

Laitetta on helppo käyttää
Olen kiinnostunut kuulemaan lisää cobas® liat system -laitteesta

Lähteet:

1. 

Katso lisää

Lue lisää Rochen mPOC -kokonaisratkaisusta (EN)Tutustu PCR-analyysiimme tarkemmin (EN)

© 2023 Roche Diagnostics Oy ja Roche Oy, Revontulenpuisto 2 C, 02100 Espoo Tällä sivustolla on tietoa Roche Oy:n ja Roche Diagnostics Oy:n tuotteista ja palveluista Suomessa. Lääkkeitä koskeva tieto on tarkoitettu vain terveydenhuollon ammattilaisille. Roche Oy ja Roche Diagnostics Oy eivät miltään osin vastaa kolmansien osapuolten sivustojen sisällöstä tai toimivuudesta.

YhteystiedotRoche maailmanlaajuisestilinkedinfacebooktwitterinstagramyoutubeLääkehoitoDiagnostiikkaTyöpaikatMediaTarinoitaTietosuojaKäyttöehdotSosiaalisen median käyttöehdot