Rochelta kuluneen vuoden aikana monta avausta syöpäkeskustelun herättämiseksi

Syövän yhteiskunnallinen, taloudellinen ja sosiaalinen taakka kasvaa merkittävästi Suomessa lähivuosina. Syöpärekisterin ennusteiden mukaan Suomessa todetaan vuonna 2030 noin 43 000 uutta syöpää, kun vastaava luku nykyisin on noin 32 000.1

Jotta syöpätapausten lisääntyessä voidaan varmistaa, että Suomessa annetaan hyvää ja tasa-arvoista hoitoa, tulisi syövänhoidosta käydä mahdollisimman laaja-alaista yhteiskunnallista keskustelua. Tästä syystä lääkeyhtiö Roche on tehnyt kuluneen vuoden aikana monta avausta, joiden avulla on herätetty keskustelua aiheesta.

”Haluamme olla mukana kehittämässä Suomesta syövänhoidon kärkimaata” kertoo Rochen Market Access johtaja Nina Isonen-Sjölund. ”Jokaisella syöpäpotilaalla tulisi olla pääsy parhaaseen mahdolliseen hoitoon. Tämä vaatii aktiivista keskustelua siitä, miten Suomessa otetaan käyttöön innovatiivisia syöpähoitoja ja mihin suuntaan terveydenhuolto- ja lääkekorvausjärjestelmää kehitetään.”

Yhdessä Suomen Syöpäpotilaat ry:n kanssa Roche on tuottanut sidosryhmäselvityksen, joka esittelee näkökulmia suomalaiseen syövänhoitoon. Selvitystä varten on haastateltu keskeisiä poliittisia päättäjiä, sairaalavaikuttajia sekä virkamiehiä. Lisäksi aineistona on käytetty yli tuhannen suomalaisen gallup-kyselyä. Selvitys osoittaa, että syövänhoidon tasa-arvoon ei täysin luoteta. Keskeisimpiä haasteita ovat alueellinen eriarvoisuus, potilaiden osallistamisen puute sekä lääkkeiden korvattavuusprosessien hitaus.

Selvitystiedon tuottamisen lisäksi Roche kehittää suomalaista syövänhoitoa osana Mallimaa 2020 -koalitiota. Koalitio yhdistää ensimmäistä kertaa yhteisen tavoitteen taakse Suomessa syövän parissa toimivat lääkeyhtiöt ja Syöpäjärjestöt sekä eteläisen syöpäkeskuksen. Syyskuussa 2017 järjestetyssä Mallimaa 2020 –seminaarissa esitetyt materiaalit ja potilaskertomukset ovat nähtävissä osoitteessa Tavoitteena on jatkaa koalition työtä yksilöllisen syövänhoidon eteen myös ensi vuonna.

Rochen kolmas hanke syöpätietoisuuden edistämiseksi on rintasyöpäteemainen kalenteri, joka on toteutettu yhdessä Rintasyöpäyhdistys Europa Donnan sekä Tunne rintasi ry:n kanssa. Kalenterin tavoitteena on lisätä tietoisuutta rintasyövästä ja sen varhaisesta toteamisesta potilastarinoiden kautta. Kalenterissa neljä rohkeaa rintasyöpäpolun eri vaiheissa olevaa naista kertoo oman tarinansa. Kalenteri on ladattavissa

Annamme mielellämme lisätietoa kaikista hankkeistamme ja yhteistyöstä kumppaniemme kanssa.

Lehdistötiedustelut

Roche Oy
Public Policy Manager
Sofia Suvila
Puhelin:
sähköposti:

Lähteet

  1. Syöpäjärjestöt: 

FI/ROCH/1711/0176

© 2023 Roche Diagnostics Oy ja Roche Oy, Revontulenpuisto 2 C, 02100 Espoo Tällä sivustolla on tietoa Roche Oy:n ja Roche Diagnostics Oy:n tuotteista ja palveluista Suomessa. Lääkkeitä koskeva tieto on tarkoitettu vain terveydenhuollon ammattilaisille. Roche Oy ja Roche Diagnostics Oy eivät miltään osin vastaa kolmansien osapuolten sivustojen sisällöstä tai toimivuudesta.

YhteystiedotRoche maailmanlaajuisestilinkedinfacebooktwitterinstagramyoutubeLääkehoitoDiagnostiikkaTyöpaikatMediaTarinoitaTietosuojaKäyttöehdotSosiaalisen median käyttöehdot