Roche toimittaa luotettavia bioanalysaattoreita nisäkäs- ja mikrobisolujen fermentaatioprosessien valvontaan. Cedex Bio Analyzer ja suuritehoinen Cedex Bio HT Analyzer tarjoavat samat toiminnot kahdessa eri kapasiteettiluokassa. Cedex HiRes Analyzer -solulaskija täydentää Cedex Bio -analysaattoreiden tuottamaa tietoa.

Bioprosessin metaboliittien testaukseen ja fermentoinnin hallintaan.

Solujen terveyteen ja tuottavuuteen vaikuttavien tekijöiden tarkasteluun. Analysaattoreiden antamat tarkat tulokset nopeuttavat päätöksentekoa. Työprosesseihin menee vähemmän aikaa, ja tuotantokustannukset laskevat.

Testauspaneeli kattaa yleiset määritykset sekä nisäkässoluviljelmille että mikrobien fermentaatiolle. Lisäksi saatavilla on erikoisparametrejä, kuten LDH, IgG, magnesium, kalsium, rauta ja kokonaisproteiini.

Solujen määrän, elinkelpoisuuden ja morfologian tarkasteluun.

Cedex HiRes Analyzer -solulaskija on täysin automatisoitu, kuvapohjainen soluanalysaattori solujen määrän, elinkelpoisuuden, aggregaattien ja morfologisten parametrien tutkimiseen. Analysaattori käyttää solujen ja objektien analysoimisessa korkearesoluutioista kuvaskanneria ja Trypan Blue Exclusion -menetelmää.

Resoluutio: 0.8 μm/pixel. Soluille, jotka ovat halkaisijaltaan 2–40 μm.

Medix Biochemica tunnetaan alalla edelläkävijänä – se on yksi maailman ensimmäisistä monoklonaalisten vasta-aineiden tuottajista.

Medix Biochemica on suomalainen bioteknologiayritys, joka kehittää, tuottaa ja markkinoi diagnostisia pikatestejä, globaalin diagnostiikkateollisuuden tarvitsemia raaka-aineita sekä niihin liittyviä palveluita maailmanlaajuisesti.

Medix Biochemica tunnetaan alalla edelläkävijänä – se on yksi maailman ensimmäisistä monoklonaalisten vasta-aineiden tuottajista. Yritys perustettiin vuonna 1985, vain kolme vuotta sen jälkeen, kun Niels K. Jerne, Georges J.F. Köhler ja César Milstein julkaisivat tutkimuksensa aiheesta. Kolmikko voitti Nobelin lääketieteen palkinnon 1984.

Medix Biochemica on myös yksi ensimmäisistä Cedex Bio -analysaattoreiden käyttäjistä Suomessa.

– Teknologiapäällikkömme Tuula Hämäläinen osallistui kolme vuotta sitten Cedex-käyttäjien päiville Penzbergissa Saksassa ja vakuuttui kuulemastaan, Medix Biochemican prosessipäällikkö Tarja Lehto kertoo.

Medix Biochemica tarvitsi uuden laitteen, joka mittaa soluviljelmistä glukoosia, laktaattia ja glutamiinia, koska edellinen alkoi tulla tiensä päähän.

– Cedex Bio Analyzer koettiin käyttäjien keskuudessa paljon luotettavampana kuin entsyymimemraaneihin perustuva teknologia, joka meilläkin oli tuohon aikaan vielä käytössä. Cedexin bioanalysaattoriin oli myös kehitteillä hiiren IgG-testi, joka lisäsi kiinnostustamme entisestään, Lehto muistelee.

Cedexin bioanalysaattori otettiin Medix Biochemicassa käyttöön kaksi vuotta sitten. Laitteen peruskäyttö koettiin helpoksi. Rochen kouluttaja Karin Wildhagen kävi asentamassa tarvittavat testit ja kouluttamassa käyttäjiä.

– Itse näytteiden mittaaminen sujui heti ongelmitta, eli bioanalysaattorin peruskäyttö oli helppoa. Uusien erien käyttöönotto kalibraattoreiden ja kontrollien osalta sen sijaan on koettu työlääksi. Hyvä asia on, että kalibrointeja ei tarvitse tehdä kovin usein, Lehto sanoo.

Nyt Medix Biochemican laitteeseen on asennettu myös IgG-testi. Rochen Karola Obojes-Wahler kävi asentamassa testin marraskuussa 2018. Samalla hän opetti henkilökuntaa käyttämään uutta testiä.

– IgG-testi on jo todettu toimivaksi, ja sen validoiminen rutiinikäyttöön on meillä juuri nyt alkamassa.

Medix Biochemica on ollut tyytyväinen Cedexin käyttövarmuuteen.

– Yksikään näyte ei ole jäänyt mittaamatta kahden vuoden käytön aikana, joten laitteen käyttövarmuus on hyvä. Laitteen fotometrinen tekniikka on todella tarkka, eli siihen olemme erityisen tyytyväisiä, Lehto kiittelee.

KCT on Kuopioon vuonna 2017 perustettu tulevaisuuden hoitomuotojen tutkimuskeskus, jonka virallinen nimi on Kuopio Center for Gene and Cell Therapy (KCT). Tutkimuskeskus tekee korkealaatuista soveltavaa tutkimusta sekä translaatiotutkimusta geeni- ja soluterapian yksiköissä.

KCT:lla oli Cedex Bio -analysaattori koekäytössä parin viikon ajan keväällä 2018. Tutkimuskeskuksen henkilökunta totesi laitteen hyväksi, tarkaksi ja helppokäyttöiseksi.

– Hankintapäätökseemme vaikutti myös se, että Cedex Bio -analysaattoriin ei tarvitse tehdä kalibrointeja päivittäin, Senior Scientist Hanna Leinonen KCT:sta kertoo.

KCT hankki analysaattorin, koska se tarvitsi laitteen, jolla voi mitata soluviljelmistä glukoosia ja laktaattia.
– Aiemmin käytössämme oli laite, jota varten näytteet piti itse laimentaa. Se aiheutti kuitenkin operaattorista riippuvaa vaihtelua tuloksiin, Leinonen kertoo.

KCT otti Cedex Bio -analysaattorin käyttöön marraskuussa 2018. Laitteen saavuttua Kuopioon Rochen edustaja, Senior Application Specialist Jose Martins piti tutkimuskeskuksen henkilökunnalle kahden päivän koulutuksen.

Päivittäinen käyttö, muun muassa alkuvalmistelut ja näytteiden mittaus on koettu henkilökunnan keskuudessa helpoksi. Myös laitteen fotometrinen tekniikka ja sen tarkkuus on kerännyt kehuja. Sen sijaan kalibroinnit ja kontrolliajot, jotka pitää tehdä uusia käyttöeriä käyttöönotettaessa, on välillä koettu haasteelliseksi.

– Tarvittaessa olemme turvautuneet Rochen käyttäjätukeen, josta olemme saaneet nopeasti apua pulmatilanteisiin, Leinonen kiittelee.

KCT tekee yhteistyötä kansainvälisten tutkimusryhmien, Itä-Suomen Yliopiston tutkimusryhmien, FinVectorin sekä Kuopion yliopistollisen sairaalan kanssa. KCT työllistää noin 30 henkeä.

Tutkimuskeskuksen rahoittaa sveitsiläinen Dr Frederik Paulsenin Säätiö, ja sen tavoitteena on houkutella Kuopioon monikansallisia tutkijatiimejä.


© 2023 Roche Diagnostics Oy ja Roche Oy, Revontulenpuisto 2 C, 02100 Espoo Tällä sivustolla on tietoa Roche Oy:n ja Roche Diagnostics Oy:n tuotteista ja palveluista Suomessa. Lääkkeitä koskeva tieto on tarkoitettu vain terveydenhuollon ammattilaisille. Roche Oy ja Roche Diagnostics Oy eivät miltään osin vastaa kolmansien osapuolten sivustojen sisällöstä tai toimivuudesta.