Uutta tutkimustietoa IPF:n yhdistelmähoidosta

Roche esitteli uusia tuloksia koskien idiopaattisen keuhkofibroosin (IPF) hoitoa Euroopan keuhkosairauksien kokouksessa (European Respiratory Society, ERS) 9. - 13. syyskuuta Milanossa. Potilaat saivat kuusi kuukautta kestäneessä tutkimuksessa pirfenidonin ▼ ja nintedanibin ▼ yhdistelmähoitoa. Tutkimus osoittaa, että yhdistelmähoito on yhtä hyvin siedetty kuin ainoastaan toista tutkituista lääkkeistä hyödyntävä hoito. Tähän asti IPF-potilaita on hoidettu joko pirfenidonilla tai nintedanibilla eikä yhdistelmähoidon turvallisuudesta tai siedettävyydestä ole ollut saatavilla tutkimustietoa.

Myös muut Rochen viimeaikaiset tutkimukset tukevat edellä esiteltyä tulosta. Toinen, retrospektiivinen post-hoc analyysi osoittaa, että pirfenidoni -hoito saattaa hidastaa sairauden etenemistä ja pahenemisvaiheita sekä kuolemantapauksia myös yhden tai useamman progression jälkeen. Kolmannessa tutkimuksessa analysoitiin seurantatietoa tuhannelta potilaalta. Tässä selvityksessä ei tullut uutta pirfenidonin turvallisuusprofiiliin liittyvää tietoa.

Lisätietoja: 
▼ Tähän lääkkeeseen kohdistuu lisäseuranta.

FI/ESB/1709/0039

© 2023 Roche Diagnostics Oy ja Roche Oy, Revontulenpuisto 2 C, 02100 Espoo Tällä sivustolla on tietoa Roche Oy:n ja Roche Diagnostics Oy:n tuotteista ja palveluista Suomessa. Lääkkeitä koskeva tieto on tarkoitettu vain terveydenhuollon ammattilaisille. Roche Oy ja Roche Diagnostics Oy eivät miltään osin vastaa kolmansien osapuolten sivustojen sisällöstä tai toimivuudesta.

YhteystiedotRoche maailmanlaajuisestilinkedinfacebooktwitterinstagramyoutubeLääkehoitoDiagnostiikkaTyöpaikatMediaTarinoitaTietosuojaKäyttöehdotSosiaalisen median käyttöehdot