Turun yliopistollinen keskussairaala, Turun yliopisto ja Roche Oy yhteistyöhön

Turun yliopistollinen keskussairaala (Tyks), Turun yliopisto ja Roche Oy ovat sopineet yhteistyöstä muun muassa kliiniseen lääketutkimukseen ja koulutukseen liittyen. Erityisinä painopistealueina sopimuksessa ovat neurologisiin sairauksiin liittyvät hankkeet sekä yhteistyö Läntisen syöpäkeskuksen, Auria tietopalvelun ja Auria Biopankin kanssa.

Lääkeyhtiö Roche on maailman johtavia uusien lääkkeiden kehittäjiä, jonka tutkimustyön keskiössä ovat vaikeat sairaudet, kuten syöpätaudit sekä neurologiset sairaudet ja harvinaissairaudet. Roche panostaa vahvasti myös yksilöllisen terveydenhuollon ja yksilöllisen lääkehoidon edistämiseen. Yhdistämällä Tyksin ja Turun yliopiston vahva osaaminen Rochen globaaliin osaamiseen neurologisten sairauksien ja syöpätautien alueilla voidaan tuottaa merkittävää lisäarvoa potilaiden hoitoon nyt ja tulevaisuudessa.

”Turun alueella on tehty uraa uurtavaa työtä kliinisten tietovarantojen hyödyntämisessä niin potilaiden hoidon kuin tutkimuksenkin saralla. Yhteistyösopimuksen kautta toivomme tiivistä yhteistyötä muun muassa rekisteritutkimusten saralla, jotta voimme auttaa tulevaisuuden potilaita parhaalla mahdollisella tavalla ja hyödyttää koko ympäröivää yhteiskuntaa. Konkreettisena esimerkkinä on yhteistyö MS-taudin hoidonseurantajärjestelmän kehityksen ja hyödyntämisen tukemisessa ja jo olemassa oleva globaali sopimus Auria Biopankin kanssa”, summaa Roche Oy:n toimitusjohtaja Maturin Tchoumi.

”Lääkekehitys ja diagnostiikka ovat Turun yliopiston profiilialoja. On hienoa saada yksi maailman johtavista alan yrityksistä yhteistyökumppaniksi”, toteaa Turun yliopiston rehtori Kalervo Väänänen.

"Tämä on hieno mahdollisuus olla mukana lääketutkimukseen huipulla. Pystymme hyödyntämään tutkimustuloksia entistä paremmin. Potilaille tämä mahdollistaa uusien lääkkeiden ja hoitokäytänteiden mahdollisimman aikaisen käyttöönoton", toteaa Tyksin sairaalajohtaja Petri Virolainen.

Roche Oy, Legal & External Affairs Director
Anna Manner-Raappana,
p:

Turun yliopistollinen keskussairaala, sairaalajohtaja
Petri Virolainen,
p:

Turun yliopisto, rehtori
Kalervo Väänänen,
p:

FI/ROCH/1810/0142

© 2023 Roche Diagnostics Oy ja Roche Oy, Revontulenpuisto 2 C, 02100 Espoo Tällä sivustolla on tietoa Roche Oy:n ja Roche Diagnostics Oy:n tuotteista ja palveluista Suomessa. Lääkkeitä koskeva tieto on tarkoitettu vain terveydenhuollon ammattilaisille. Roche Oy ja Roche Diagnostics Oy eivät miltään osin vastaa kolmansien osapuolten sivustojen sisällöstä tai toimivuudesta.

YhteystiedotRoche maailmanlaajuisestilinkedinfacebooktwitterinstagramyoutubeLääkehoitoDiagnostiikkaTyöpaikatMediaTarinoitaTietosuojaKäyttöehdotSosiaalisen median käyttöehdot