Tays, FinnMedi ja Roche Oy yhteistyöhön

Tampereen yliopistollinen sairaala (Tays) ja Pirkanmaan sairaanhoitopiirin tytäryhtiö, asiantuntija- ja kehittämispalveluja tuottava FinnMedi Oy ovat sopineet Roche Oy:n kanssa yhteistyöstä mm. kliinisten lääketutkimusten ja koulutuksen alueella. Tampereen yliopistollinen sairaala on yksi Suomen johtavista kliinisen lääketutkimuksen keskuksista. Lääkeyhtiö Rochen uusien lääkkeiden tutkimusohjelma on puolestaan maailmanlaajuisesti yksi kattavimmista. Yritys on keskittynyt uusien hoitojen kehittämiseen esimerkiksi syöpäsairauksiin, neurologisiin sairauksiin ja immunologisiin sairauksiin. Nyt solmitulla yhteistyösopimuksella osapuolet tähtäävät lääketutkimustoiminnan strategiseen kehittämiseen. 

- Meille on vuosien aikana kertynyt  erittäin hyviä kokemuksia  Taysin osaamisesta liittyen kliinisiin lääketutkimuksiin. Olemmekin erittäin tyytyväisiä, että sopimuksen myötä yhteistyömme pystytään nostamaan uudelle tasolle ja pääsemme yhdessä hyvin konkreettisella tasolla kehittämään tulevaisuuden lääketutkimusta Taysissa, sanoo Roche Oy:n toimitusjohtaja Titus Gylvin.

Sopimuksen myötä Taysin ja Roche Oy:n ylin johto käyvät yhdessä läpi tutkimusyhteistyön strategisia tavoitteita ja yhteistyön tuloksia. Lisäksi osapuolet perustavat ohjausryhmän kehittämään tutkimuskäytänteitä. Toimintaa on tarkoitus kehittää koulutuksen ja yhteisten tutkimuskohtaisten laatumittareiden avulla. Osapuolet sopivat myös tavoitteesta kartoittaa yhteisesti potilaan hoitopolkuja valikoiduissa sairauksissa.

-Tays ja FinnMedi ovat jo 20 vuoden ajan aktiivisesti panostaneet elinkeinoelämän ja akateemisen maailman yhteistyöhön. Sopimus Roche Oy:n kanssa on luonnollinen jatkumo tälle työlle. Olemme iloisia, että Roche tulee liittymään sopimuksen myötä pirkanmaalaiseen terveydenhuollon osaamisen verkostoon HealthHubiin, toteaa Pirkanmaan sairaanhoitopiirin johtaja Rauno Ihalainen.

Tays
Pirkanmaan sairaanhoitopiirin johtaja Rauno Ihalainen, puhelin 050 68048
Johtajaylilääkäri Kari-Matti Hiltunen, puhelin 050 554 8532

FinnMedi
Toimitusjohtaja Matti Eskola, puhelin 040 557 5355

Roche Oy
Public Policy Manager Andrei Nahkala, puhelin 040 5932127, sähköposti: 

Pirkanmaan sairaanhoitopiiri on 23 jäsenkunnan omistama kuntayhtymä. Hoidon tuottaa Tampereen yliopistollinen sairaala ja sairaanhoitopiirin omistamat osakeyhtiöt ja liikelaitos. Tays tuottaa vaativan erikoissairaanhoidon ja kehitysvammahuollon palveluja ja luo edellytyksiä terveystieteelliselle tutkimukselle ja koulutukselle.  Taysissa on asiantuntemusta lähes kaikilla lääketieteen erikoisaloilla. Tays vastaa yli miljoonan suomalaisen vaativasta erikoissairaanhoidosta. Lisätiedot  


FinnMedi Oy on kansainvälisesti yli 20 vuoden kokemuksella toimiva terveysalan asiantuntija- ja kehittämispalveluja tarjoava yritys. Vuodesta 2015 lähtien yhtiö on ollut Pirkanmaan sairaanhoitopiirin tytäryhtiö. Palvelut koostuvat kliinisen tutkimuksen, liiketoiminnan ja palvelumuotoilun (terveydenhuollon toimintatapojen kehittämisen) palveluista. Tays Tiedekeskus ja FinnMedi muodostavat yhdessä Tays Tutkimus- ja innovaatiopalvelut. FinnMedi tekee myös tiivistä yhteistyötä alueella toimivien tutkimus- ja terveydenhuollon organisaatioiden, alan yritysten, elinkeinoelämän sekä kehitysyhtiöiden kanssa. Lisätiedot www.finnmedi.com

Roche on maailman suurin bioteknologiayritys, joka valmistaa lääkkeitä syöpätautien, immunologisten sairauksien, tulehdussairauksien ja keskushermostosairauksien hoitoon. Roche on maailman johtava yritys in vitro –diagnostiikassa sekä edelläkävijä syövän kudosdiagnostiikassa ja diabeteksen hoidossa. Rochen yhdistetty vahva osaaminen sekä lääkealalla että diagnostiikassa on tehnyt Rochesta yksilöidyn terveydenhoidon johtavan yrityksen. Rochen yksilöidyn terveydenhoidon strategian tavoitteena on tarjota jokaiselle potilaalle juuri hänelle sopiva hoito. 

Lisätietoa:

FI/ROCH/1605/0054

© 2023 Roche Diagnostics Oy ja Roche Oy, Revontulenpuisto 2 C, 02100 Espoo Tällä sivustolla on tietoa Roche Oy:n ja Roche Diagnostics Oy:n tuotteista ja palveluista Suomessa. Lääkkeitä koskeva tieto on tarkoitettu vain terveydenhuollon ammattilaisille. Roche Oy ja Roche Diagnostics Oy eivät miltään osin vastaa kolmansien osapuolten sivustojen sisällöstä tai toimivuudesta.

YhteystiedotRoche maailmanlaajuisestilinkedinfacebooktwitterinstagramyoutubeLääkehoitoDiagnostiikkaTyöpaikatMediaTarinoitaTietosuojaKäyttöehdotSosiaalisen median käyttöehdot