Rochen uusi Suomen toimitusjohtaja

Maturin Tchoumi on nimetty Roche Oy:n uudeksi toimitusjohtajaksi. Tchoumi muutti Suomeen elokuussa ja aloitti uudessa tehtävässään syyskuun alussa. Alun perin Kamerunista kotoisin olevan Tchoumin ura Rochella alkoi harjoittelijana lähes kolmekymmentä vuotta sitten. Tämän jälkeen Tchoumi on edennyt urallaan moniin vaativiin johtotehtäviin ympäri maailmaa.

Tchoumin ura Rochella alkoi vuonna 1990. Sen jälkeen, kun Tchoumi oli valmistunut farmasian tohtoriksi Francois Rabelais yliopistosta Ranskan Toursista, hän aloitti Rochen markkinointitutkimuksen assistenttina Norsunluurannikolla.

Roche-uran alkuvaiheiden jälkeen Tchoumi on edennyt moniin merkittäviin tehtäviin Afrikassa, Euroopassa, Pohjois-Amerikassa sekä Aasiassa. Tchoumin uran kohokohtiin kuuluvat myyntijohtajan tehtävä Rochen Open Care- osastolla Ranskassa, Rochen Etelä-Afrikan toimintojen johtaminen maajohtajana sekä Saharan eteläpuolisen Afrikan johtokeskuksen vetäminen. Kesäkuussa 2010 Tchoumi nimitettiin Global Life Cycle johtajaksi rintasyöpälääkkeille Rochen tytäryhtiöön Genentechiin, jonka päämaja on Yhdysvaltain San Fransiscossa. Yhdysvaltojen jälkeen Tchoumi muutti perheineen Intian Mumbaihin, jossa hän johti Rochen Intian toimintoja huhtikuusta 2014 elokuuhun 2017.

Tchoumi nimeää juuri alkaneelle kaudelleen Suomessa kolme henkilökohtaista prioriteettia. Ensiksi hän haluaa varmistaa, että suomalaisilla potilailla on varhainen ja täysimittainen pääsy Rochen lääkehoitoihin. ”Yksi tärkeimmistä tavoitteistani on varmistaa, että potilailla on mahdollisuus käyttää kaikkialla Suomessa Rochen käänteentekeviä lääkkeitä täysimittaisesti jo sairauden varhaisvaiheesta alkaen. Jokaisella potilaalla, joka voi hyötyä Rochen innovatiivisista lääkehoidoista, tulisi olla mahdollisuus päästä Rochen hoitojen piiriin suomalaisen terveydenhoitojärjestelmän kautta. Olemme Rochella tietoisia siitä, että hoitoon pääsy on moniulotteinen haaste, johon tarvitaan kokonaisvaltaisia ratkaisuja. Haluamme tehdä laaja-alaisesti yhteistyötä kumppaneiden kanssa, jotta voimme yhdessä kehittää ratkaisuja, joiden avulla vaikutamme merkityksellisellä tavalla suomalaisten terveyteen. ”

Toiseksi, Tchoumi haluaa tukea Suomen asemaa innovaatiomaana. ”Suomen hallituksella on kunnianhimoinen terveysalan tutkimus- ja innovaatiotoiminnan kasvustrategia. Toivon, että Roche voi omalta osaltaan globaalina innovaatioyrityksenä tukea tämän strategian toteutumista”, sanoo Tchoumi. ”Haluamme tukea innovaatioita Suomen terveysalalla sekä kannustaa julkisten ja yksityisten toimijoiden kumppanuuksiin. Teemme monipuolisesti yhteistyötä terveysalan eri toimijoiden kanssa, mukaan lukien Suomen päättäjät ja viranomaiset. Tavoitteenamme on poistaa esteitä ja edesauttaa innovatiivisia toimintatapoja, joiden kautta kaikki potilaat pääsevät tehokkaan terveydenhoidon piiriin.”

Tchoumin kolmas prioriteetti on Roche Oy:n kehittäminen menestyvänä ja houkuttelevana työpaikkana. ”Se, mikä saa Rochelaiset tulemaan joka aamu töihin, on ainutlaatuinen mahdollisuus edistää potilaiden pääsyä parhaaseen mahdolliseen hoitoon. Tavoitteenani on varmistaa, että Roche on kaikille työntekijöillemme hyvä paikka työskennellä ja että jokainen tuntee osallistuvansa potilaiden elämän parantamiseen.  Työntekijöidemme menestyminen on meille hyvin tärkeää ja aionkin jatkaa kasvu- ja kehittymismahdollisuuksien tarjoamista, jotta jokainen kokee voivansa antaa parhaan panoksensa. Uskon, että Roche tulee houkuttelemaan Suomessa lahjakkaita työntekijöitä ja että yrityksemme nähdään hyvänä työpaikkana, joka haastaa ja rohkaisee työntekijöitään positiivisella tavalla.”

Kunnianhimoisten tavoitteidensa lisäksi Tchoumilla on myös muita odotuksia Suomea kohtaan. Yhdessä vaimonsa Francinen ja poikansa Neon kanssa Tchoumi on innokas tutustumaan uuteen asuinmaahansa. ”Intian jälkeen Suomi tuntuu varsin erilaiselta. Odotamme kovasti aikaamme täällä ja haluamme kokea Suomea mahdollisimman monipuolisesti”, kertoo Tchoumi.

FI/ROCH/1709/0152

© 2023 Roche Diagnostics Oy ja Roche Oy, Revontulenpuisto 2 C, 02100 Espoo Tällä sivustolla on tietoa Roche Oy:n ja Roche Diagnostics Oy:n tuotteista ja palveluista Suomessa. Lääkkeitä koskeva tieto on tarkoitettu vain terveydenhuollon ammattilaisille. Roche Oy ja Roche Diagnostics Oy eivät miltään osin vastaa kolmansien osapuolten sivustojen sisällöstä tai toimivuudesta.

YhteystiedotRoche maailmanlaajuisestilinkedinfacebooktwitterinstagramyoutubeLääkehoitoDiagnostiikkaTyöpaikatMediaTarinoitaTietosuojaKäyttöehdotSosiaalisen median käyttöehdot