Rochen farisimabi-tutkimuslääke saavutti ensisijaisen päätetapahtuman kahdessa kansainvälisessä tutkimuksessa, joihin osallistui kosteaa silmänpohjan ikärappeumaa (nAMD) sairastavia potilaita

Roche julkaisi tuloksia kahdesta identtisesti suunnitellusta monikansallisesta kolmannen vaiheen tutkimuksesta. TENAYA- ja LUCERNE-tutkimuksissa arvioitiin tutkittavana olevaa kaksoisspesifistä farisimabi-nimistä vasta-ainetta ihmisillä, joilla on kostea silmänpohjan ikärappeuma (nAMD). Kummassakin tutkimuksessa saavutettiin ensisijainen päätetapahtuma.

Tutkimukset osoittivat, että farisimabi-injektiot vaikuttivat näöntarkkuuteen yhtä tehokkaasti kuin kahdeksan viikon välein annettavat aflibersepti-injektiot. Lähes puolet (45 %) kumpaankin tutkimukseen osallistuneista farisimabihaaranpotilaista sai farisimabihoitoa 16 viikon välein ensimmäisen vuoden ajan. Farisimabia siedettiin pääsääntöisesti hyvin kummassakin tutkimuksessa eikä uusia tai odottamattomia turvallisuussignaaleja havaittu.

Kosteaa silmänpohjan ikärappeumaa sairastaa noin 20 miljoonaa ihmistä ympäri maailmaa, ja se on tärkein sokeuden aiheuttaja 60-vuotta täyttäneillä. 1,2,3

Farisimabi-tutkimuslääke on ensimmäinen silmän hoitoon suunniteltu kaksoisspesifinen vasta-aine. 4 Se vaikuttaa kahteen eri kasvutekijään – angiopoietiini-2 (Ang-2) ja VEGF-A – joilla on merkittävä rooli monissa verkkokalvon sairauksissa. 5 Ang-2 ja VEGF-A vähentävät näöntarkkuutta heikentämällä verisuonia, mikä johtaa uusien, herkästi vuotavien verisuonien kehittymiseen ja tulehduksen pahenemiseen.6 Kummatkin kasvutekijät erikseen salpaava farisimabi on kehitetty vahvistamaan verisuonia, mikä voi johtaa pitkäkestoisempaan näkökyvyn paranemiseen verkkokalvosairauksista kärsivillä.

Roche on globaali lääkealan ja diagnostiikan edelläkävijä. Pyrimme tieteen avulla parantamaan ihmisten elämänlaatua. Rochen yksilöllisen terveydenhuollon strategian tavoitteena on tarjota jokaiselle potilaalle juuri hänelle sopivin hoito parhaalla mahdollisella tavalla.

Roche on maailman suurin bioteknologiayritys, joka tarjoaa lääkkeitä syöpätautien, immunologisten sairauksien, hematologisten sairauksien ja keskushermostosairauksien hoitoon. Roche on myös maailman johtava yritys in vitro -diagnostiikassa ja syövän kudosdiagnostiikassa. Myös diabeteksen hoidossa Roche on yksi edelläkävijöistä.

Lisätietoa:

Lähteet

  1. Bright Focus Foundation. Age-Related Macular Degeneration: Facts & Figures. [Internet; siteerattu joulukuussa 2020]. Saatavilla osoitteessa: 

  2. Connolly E, et al. Prevalence of age-related macular degeneration associated genetic risk factors and 4-year progression data in the Irish population. Br J Ophthalmol. 2018;102:1691-95.

  3. Wong WL ,et al. Global prevalence of age-related macular degeneration and disease burden projection for 2020 and 2040: a systematic review and meta-analysis. The Lancet Global Health. 2014;2:106-16

  4. Data on file

  5. Khan M, et al. Targeting Angiopoietin in retinal vascular diseases: A literature review and summary of clinical trials involving faricimab. Cells. 2020;9(8):1869.

  6. Sahni J, et al. Simultaneous inhibition of angiopoietin-2 and vascular endothelial growth factor-A with faricimab in diabetic macular edema. American Academy of Ophthalmology. 2019;126:1155–70.

M-FI-00001495

© 2023 Roche Diagnostics Oy ja Roche Oy, Revontulenpuisto 2 C, 02100 Espoo Tällä sivustolla on tietoa Roche Oy:n ja Roche Diagnostics Oy:n tuotteista ja palveluista Suomessa. Lääkkeitä koskeva tieto on tarkoitettu vain terveydenhuollon ammattilaisille. Roche Oy ja Roche Diagnostics Oy eivät miltään osin vastaa kolmansien osapuolten sivustojen sisällöstä tai toimivuudesta.

YhteystiedotRoche maailmanlaajuisestilinkedinfacebooktwitterinstagramyoutubeLääkehoitoDiagnostiikkaTyöpaikatMediaTarinoitaTietosuojaKäyttöehdotSosiaalisen median käyttöehdot