Roche Oy:n Juha Laine nimitetty Turun yliopiston lääketaloustieteen työelämäprofessoriksi

Turun yliopisto on nimittänyt filosofian tohtori sekä lääketaloustieteen ja terveystaloustieteen dosentti Juha Laineen lääketaloustieteen työelämäprofessoriksi. Laine on kutsuttu osa-aikaiseen tehtävään osana Immuunijärjestelmän innovaatiokeskus lääketieteen ja talouskasvun moottorina (InFLAMES) -lippulaivaa. Lääketaloustieteen työelämäprofessorin tehtävän tarkoituksena on lisätä tutkimuksen yhteiskunnallista vaikuttavuutta sekä yhteistyötä Turun yliopiston ja lääkealan yritysten välillä.

Roche Oy:ssä Laine vastaa reaalimaailman aineistoa hyödyntävien tutkimusten, kuten esimerkiksi rekisteritutkimusten koordinoinnista ja toimii myös terveystaloustieteen asiantuntijana. Rochella on ollut vuodesta 2018 yhteistyösopimus Turun yliopiston kanssa. Laineen rekrytointi työelämäprofessoriksi on erillinen lisäaskel Rochen ja Turun yliopiston välisessä yhteistyössä.

”Immuunijärjestelmän tutkimus on vuosien mittaan tuottanut käyttöömme uusia hoitomenetelmiä, joilla vakavien sairauksien kulkua on voitu muuttaa dramaattisesti. Uusien hoitomenetelmien avulla on voitu vähentää sairauksien taloudellista ja inhimillistä tautitaakkaa ja muuttaa hoitokäytäntöjä. Työtä kuitenkin vielä riittää ja korkeatasoiselle tutkimukselle on tarvetta. Olen innostuneena mukana edistämässä InFLAMES-hankkeen yhteiskunnallista vaikuttavuutta ja lisäämässä lääketieteellisen ja lisäämässä lääketieteellisen ja terveystaloustieteellisen tutkimuksen ja opetuksen yhteistyötä”, Laine toteaa.

Juha Laine, Real World Data Lead & Health Economics Advisor, Roche Oy,

M-FI-00001723

© 2023 Roche Diagnostics Oy ja Roche Oy, Revontulenpuisto 2 C, 02100 Espoo Tällä sivustolla on tietoa Roche Oy:n ja Roche Diagnostics Oy:n tuotteista ja palveluista Suomessa. Lääkkeitä koskeva tieto on tarkoitettu vain terveydenhuollon ammattilaisille. Roche Oy ja Roche Diagnostics Oy eivät miltään osin vastaa kolmansien osapuolten sivustojen sisällöstä tai toimivuudesta.

YhteystiedotRoche maailmanlaajuisestilinkedinfacebooktwitterinstagramyoutubeLääkehoitoDiagnostiikkaTyöpaikatMediaTarinoitaTietosuojaKäyttöehdotSosiaalisen median käyttöehdot