Roche Oy julkisti terveydenhuollon ammattilaisten ja organisaatioiden yhteistyöhön liittyvät taloudelliset etuudet vuodelta 2022

Vuonna 2022 Roche Oy maksoi Suomessa toimiville terveydenhuollon ammattilaisille ja organisaatioille taloudellisia etuuksia yhteensä noin 2,0 miljoonaa euroa. Edeltävän vuoden tukisumma oli 1,7 miljoonaa euroa.

Terveydenhuollon ammattilaisten osuus kokonaissummasta on noin 240 000 euroa ja terveydenhuollon organisaatioiden osuus noin 160 000 euroa. Tutkimuksen ja tuotekehityksen osuus kokonaissummasta on noin 1,6 miljoonaa euroa. Tutkimus- ja tuotekehityksen painotus on Rochelle tärkeä periaate, kokonaisuudessaan T&K etuudet edustavat yli 80  prosentin osuutta etuuksien kokonaissummasta.

Terveydenhuollon ammattilaisia, jotka saivat vuonna 2022 etuuksia Rochelta, oli 146. Näistä 138:n eli 95 prosentin tiedot olivat raportin julkaisuhetkellä julkisia. Terveydenhuollon organisaatioita, joille Roche Oy maksoi taloudellisia etuuksia vuoden 2022 aikana, oli 37.

Terveydenhuollon ammattilaisten julkistettavat etuudet koostuvat esimerkiksi luennoitsija- ja asiantuntijapalkkioista sekä koulutuskustannuksista. Terveydenhuollon organisaatioiden etuudet koostuivat muun muassa tapahtumakustannuksiin osallistumisesta ja tieteellisen koulutuksen tukemisesta. Tutkimuksen ja tuotekehityksen etuuksiin sisältyy tutkimuskeskuksissa syntyviä kuluja sekä tutkijalähtöisille tutkimuksille myönnettyä tukea.

Roche Oy on sitoutunut Lääketeollisuus ry:n jäsenenä julkistamaan taloudelliset tiedot, jotka koskevat terveydenhuollon ammattilaisten ja organisaatioiden kanssa tehtävää yhteistyötä. Julkistamiskäytännön osalta olemme tänä vuonna siirtyneet käyttämään oikeutettua etua (EU:n yleinen tietosuoja-asetus GDPR 6(1)(f) artikla) terveydenhuollon ammattilaisten henkilötietojen käsittelyperusteena. Tämän käytännön perusteella kaikki taloudellinen yhteistyö julkistetaan, ellei terveydenhuollon ammattilainen sitä erikseen vastusta. Muutoksen tarkoituksena on lisätä lääketeollisuuden ja terveydenhuollon ammattilaisten välisen yhteistyön avoimuutta ja läpinäkyvyyttä, jotta mahdolliset sidonnaisuudet ja yhteydet olisivat tarkasteltavissa. 

“Suomalaiseen yhteiskuntaan ja terveydenhuoltoon investoiminen on meille tärkeää. Meille on myös keskeinen arvo, että tämä yhteistyö on mahdollisimman läpinäkyvää”, toteaa Roche Oy:n lääketieteellinen johtaja Anssi Linnankivi. “Olemme olleet läsnä yli 40 vuotta Suomessa ja olemme vahvasti sitoutuneita toimimaan täällä jatkossakin. Haluamme ratkoa yhdessä terveydenhuollon kumppaniemme kanssa haasteita potilaiden hoitopoluilla  ja uskomme, että edistämme suomalaisten potilaiden asiaa parhaiten avoimella yhteistyöllä.”

Roche Oy:n maksamien taloudellisten etuuksien tarkemmat tiedot löytyvät julkistusraportistaSivuilta löytyy myösjossa esitellään julkistamisessa käytetyt menetelmät. Lisätietoja julkistamisesta löytyy lääketeollisuuden eurooppalaisen kattojärjestön   sekä 

Roche on globaali lääkealan ja diagnostiikan edelläkävijä. Pyrimme tieteen avulla parantamaan sairauksia ja ihmisten elämänlaatua. Lääkealan ja diagnostiikan vahvuudet sekä kasvava osaamisemme terveysdatan hyödyntämisessä auttavat meitä yksilöllisen terveydenhuollon toteuttamisessa. Teemme työtä terveydenhuoltoalan kumppaneidemme kanssa, jotta jokainen saa parasta mahdollista hoitoa.

Roche on maailman suurin bioteknologiayritys, joka tarjoaa lääkkeitä syöpätautien, immunologisten sairauksien, infektiosairauksien, silmäsairauksien ja neurologisten sairauksien hoitoon. Roche on myös maailman johtava yritys in vitro -diagnostiikassa ja syövän kudosdiagnostiikassa sekä yksi edelläkävijöistä diabeteksen hoidossa. Viime vuosina olemme lisäksi panostaneet genomiprofilointiin ja tosielämän tiedon kumppanuuksiin, minkä johdosta olemme yksi johtavista lääketieteellisen tiedon hyödyntäjistä.

Sofia Suvila
Communications and Public Policy Partner
Roche Oy
Puhelin:
Sähköposti: 

MC-FI-01739

© 2023 Roche Diagnostics Oy ja Roche Oy, Revontulenpuisto 2 C, 02100 Espoo Tällä sivustolla on tietoa Roche Oy:n ja Roche Diagnostics Oy:n tuotteista ja palveluista Suomessa. Lääkkeitä koskeva tieto on tarkoitettu vain terveydenhuollon ammattilaisille. Roche Oy ja Roche Diagnostics Oy eivät miltään osin vastaa kolmansien osapuolten sivustojen sisällöstä tai toimivuudesta.

YhteystiedotRoche maailmanlaajuisestilinkedinfacebooktwitterinstagramyoutubeLääkehoitoDiagnostiikkaTyöpaikatMediaTarinoitaTietosuojaKäyttöehdotSosiaalisen median käyttöehdot