Roche Oy julkisti terveydenhuollon ammattilaisten ja organisaatioiden yhteistyöhön liittyvät taloudelliset etuudet vuodelta 2021

Roche Oy on sitoutunut Lääketeollisuus ry:n jäsenenä julkistamaan taloudelliset tiedot, jotka koskevat terveydenhuollon ammattilaisten ja organisaatioiden kanssa tehtävää yhteistyötä. Vuonna 2021 Roche Oy maksoi Suomessa toimiville terveydenhuollon ammattilaisille ja organisaatioille taloudellisia etuuksia yhteensä noin 1,7 miljoonaa euroa. Edeltävän vuoden tukisumma oli 2,1 miljoonaa euroa.

Terveydenhuollon ammattilaisten osuus kokonaissummasta on noin 240 000 euroa ja terveydenhuollon organisaatioiden osuus noin 160 000 euroa. Tutkimuksen ja tuotekehityksen osuus kokonaissummasta on noin 1,3 miljoonaa euroa. Tutkimus- ja tuotekehityksen painotus on Rochelle tärkeä periaate, kokonaisuudessaan T&K etuudet edustavat yli 75 prosentin osuutta etuuksien kokonaissummasta.

Terveydenhuollon ammattilaisia, jotka saivat vuonna 2021 etuuksia Rochelta, oli 181. Näistä 121 eli 67 prosenttia antoi suostumuksensa tietojen julkistamiselle. Terveydenhuollon organisaatioita, joille Roche Oy maksoi taloudellisia etuuksia vuoden 2021 aikana, oli 40.

Terveydenhuollon ammattilaisten julkistettavat etuudet koostuvat esimerkiksi luennoitsija- ja asiantuntijapalkkioista sekä koulutuskustannuksista. Terveydenhuollon organisaatioiden etuudet koostuivat muun muassa tapahtumakustannuksiin osallistumisesta ja tieteellisen koulutuksen tukemisesta. Tutkimuksen ja tuotekehityksen etuuksiin sisältyy tutkimuskeskuksissa syntyviä kuluja sekä tutkijalähtöisille tutkimuksille myönnettyä tukea.

“Meille paikallisuus on vastuullisuutta”, sanoo Roche Oy:n lääketieteellinen johtaja Anssi Linnankivi. “Olemme toimineet Suomessa jo yli 40 vuotta. Meille on tärkeää, että annamme oman panoksemme suomalaiseen kansantalouteen sijoittamalla suomalaiseen terveydenhuoltoon. Tutkimus- ja tuotekehitysinvestoinnit tuottavat uutta lääketieteellistä tietoa ja luovat työpaikkoja tutkimushenkilökunnalle. Avoin ja läpinäkyvä yhteistyö lääkäreiden ja lääkeyhtiöiden välillä edistää potilaan hoitoa, kun terveydenhoidon ammattilaisten käytössä on viimeisin tutkimustieto”, Linnankivi summaa.

Roche Oy:n maksamien taloudellisten etuuksien tarkemmat tiedot löytyvät julkistusraportistaSivuilta löytyy myös muistio, jossa esitellään julkistamisessa käytetyt menetelmät. Lisätietoja julkistamisesta löytyy lääketeollisuuden eurooppalaisen kattojärjestönsekä

Roche on globaali lääkealan ja diagnostiikan edelläkävijä. Pyrimme tieteen avulla parantamaan sairauksia ja ihmisten elämänlaatua. Lääkealan ja diagnostiikan vahvuudet sekä kasvava osaamisemme terveysdatan hyödyntämisessä auttavat meitä yksilöllisen terveydenhuollon toteuttamisessa. Teemme työtä terveydenhuoltoalan kumppaneidemme kanssa, jotta jokainen saa parasta mahdollista hoitoa.

Roche on maailman suurin bioteknologiayritys, joka tarjoaa lääkkeitä syöpätautien, immunologisten sairauksien, infektiosairauksien, silmäsairauksien ja neurologisten sairauksien hoitoon. Roche on myös maailman johtava yritys in vitro -diagnostiikassa ja syövän kudosdiagnostiikassa sekä yksi edelläkävijöistä diabeteksen hoidossa. Viime vuosina olemme lisäksi panostaneet genomiprofilointiin ja tosielämän tiedon kumppanuuksiin, minkä johdosta olemme yksi johtavista lääketieteellisen tiedon hyödyntäjistä.

Sofia Suvila
Communications and Public Policy Manager
Roche Oy
Puhelin:
Sähköposti:

M-FI-00002785

© 2023 Roche Diagnostics Oy ja Roche Oy, Revontulenpuisto 2 C, 02100 Espoo Tällä sivustolla on tietoa Roche Oy:n ja Roche Diagnostics Oy:n tuotteista ja palveluista Suomessa. Lääkkeitä koskeva tieto on tarkoitettu vain terveydenhuollon ammattilaisille. Roche Oy ja Roche Diagnostics Oy eivät miltään osin vastaa kolmansien osapuolten sivustojen sisällöstä tai toimivuudesta.

YhteystiedotRoche maailmanlaajuisestilinkedinfacebooktwitterinstagramyoutubeLääkehoitoDiagnostiikkaTyöpaikatMediaTarinoitaTietosuojaKäyttöehdotSosiaalisen median käyttöehdot