Roche mukana uudessa syövän immunoterapian huippuhankkeessa

Lääkeyhtiö Roche on mukana merkittävässä uudessa Cancer IO –hankkeessa, joka keskittyy syövän immunoterapian tutkimus- ja innovaatiotoiminnan kehittämiseen Suomessa. Syövän immuno-onkologinen (IO) hoito eli immunoterapia valjastaa elimistön oman immuunipuolustuksen taistelemaan syöpää vastaan. Ala on nopeasti muodostumassa syövänhoidon uudeksi kivijalaksi. Cancer IO -hankkeessa kehitetään uudenlaisia ratkaisuja syövän immunoterapiahoitojen tehostamiseksi ja tuetaan uusien hoitojen käyttöönottoa.

Cancer IO –hankkeen koordinaattorina toimii Helsingin yliopisto. Hankkeen tavoitteena on koota yhteen suomalaista syövän immunoterapiaan keskittyvää tutkimus- ja innovaatiotoimintaa. Alahankkeet toteutetaan Helsingin ja Turun yliopistoissa, kolmessa yliopistosairaalassa, yhdessä keskussairaalassa ja kahdeksassa suomalaisessa yrityksessä. Verkostossa ovat mukana myös potilasjärjestö ja yhdeksän suurta immunoterapiaan investoivaa lääkeyritystä.

Cancer IO –hankkeen tavoitteena on tukea kotimaista huippututkimusta ja innovaatiotoimintaa. Lisäksi halutaan edistää yksilöllisten syöpähoitojen käyttöönottoa sairaaloissa sekä IO-lääkkeiden vaikuttavuuden selvittämistä arkikäytössä. Laajemmassa mittakaavassa Cancer IO –hanke mahdollistaa yritysten, tutkimusorganisaatioiden ja sairaaloiden yhteistyötä ja lisää kotimaisten innovaatioiden kansainvälistä näkyvyyttä. Tavoitteena on myös edistää alan kasvustrategian ja kotimaisen ekosysteemin syntymistä.

Hanke toteutetaan osana Business Finlandin Yksilöllistetty Terveys -ohjelmaa. Hankkeen kokonaisrahoitus on 10 miljoonaa euroa. Cancer IO on yksi Euroopan suurimmista syövän immunoterapiaan keskittyvistä hankekokonaisuuksista.

Rochen lääketieteellinen johtaja Anssi Linnankivi ()

Helsingin yliopiston tutkimusjohtaja Juha Klefström ()

M-FI-00000299

© 2023 Roche Diagnostics Oy ja Roche Oy, Revontulenpuisto 2 C, 02100 Espoo Tällä sivustolla on tietoa Roche Oy:n ja Roche Diagnostics Oy:n tuotteista ja palveluista Suomessa. Lääkkeitä koskeva tieto on tarkoitettu vain terveydenhuollon ammattilaisille. Roche Oy ja Roche Diagnostics Oy eivät miltään osin vastaa kolmansien osapuolten sivustojen sisällöstä tai toimivuudesta.

YhteystiedotRoche maailmanlaajuisestilinkedinfacebooktwitterinstagramyoutubeLääkehoitoDiagnostiikkaTyöpaikatMediaTarinoitaTietosuojaKäyttöehdotSosiaalisen median käyttöehdot