Roche laajentaa osaamistaan geeniterapiassa

Roche yhtymä on ostanut geeniterapiaan erikoistuneen Spark Therapeutics yrityksen. Spark tutkii, kehittää ja tuottaa geeniterapioita perinnöllisiin sairauksiin, kuten sokeuteen, verenvuototautiin, lysosomaalisiin kertymäsairauksiin sekä keskushermoston rappeumasairauksiin.

Yritysoston taustalla on tavoite kehittää entistä innovatiivisempia geeniterapioita, joilla voidaan merkittävästi parantaa potilaiden elämänlaatua. Rochen toimitusjohtajan Severin Schwanin mukaan yrityskauppa tukee Rochen pitkäjänteistä sitoumusta parantaa vakavien sairauksien hoitokäytäntöjä. Yhteistyön tavoitteena on yhdistää Sparkin tutkimusosaaminen Rochen kliiniseen tuotekehitysosaamiseen ja näin vauhdittaa geeniterapioiden kehitystä.

Sparkin pääkonttori sijaitsee Philadelphiassa Yhdysvalloissa. Spark tulee toimimaan yritysoston jälkeen itsenäisenä yrityksenä osana Roche yhtymää.

Roche

Roche on maailman suurin bioteknologiayritys, joka valmistaa lääkkeitä syöpätautien, immunologisten sairauksien, tulehdussairauksien ja keskushermostosairauksien hoitoon. Roche on maailman johtava yritys in vitro -diagnostiikassa sekä edelläkävijä syövän kudosdiagnostiikassa ja diabeteksen hoidossa. Vahvan lääkealan ja diagnostiikan osaamisensa ansiosta Rochen on yksilöidyn terveydenhoidon edelläkävijä. Rochen yksilöidyn terveydenhoidon strategian tavoitteena on tarjota jokaiselle potilaalle sopivin mahdollinen hoito.

Sofia Suvila
Communications and Public Policy Manager, Roche Oy
Puhelin:
sähköposti:

FI/ROCH/1912/0195

© 2023 Roche Diagnostics Oy ja Roche Oy, Revontulenpuisto 2 C, 02100 Espoo Tällä sivustolla on tietoa Roche Oy:n ja Roche Diagnostics Oy:n tuotteista ja palveluista Suomessa. Lääkkeitä koskeva tieto on tarkoitettu vain terveydenhuollon ammattilaisille. Roche Oy ja Roche Diagnostics Oy eivät miltään osin vastaa kolmansien osapuolten sivustojen sisällöstä tai toimivuudesta.

YhteystiedotRoche maailmanlaajuisestilinkedinfacebooktwitterinstagramyoutubeLääkehoitoDiagnostiikkaTyöpaikatMediaTarinoitaTietosuojaKäyttöehdotSosiaalisen median käyttöehdot