Roche-konsernilta hyvä tulos vuodelle 2022

Sveitsiläinen Roche-konserni ilmoitti 2.2.2023 hyvästä tuloksesta vuodelle 2022. Koko konsernin myyntitulos kasvoi kahdella prosenttiyksiköllä (+1% Sveitsin frangeissa CHF). Koko vuoden tulos oli 63.3 miljardia Sveitsin frangia (2021 tulos: CHF 62.8 miljardia).

Rochen lääkeliiketoiminnan myynti kasvoi kahdella prosenttiyksiköllä uusien lääketuotteiden lanseerausten siivittämänä 45.6 miljardiin Sveitsin frangiin (2021 tulos: CHF 45.0 miljardia). Kasvun taustalla olivat erityisesti lääketuotteet silmäsairauksien, neurologisten sairauksien ja syöpäsairauksien saralla. Diagnostiikkaliiketoiminnassa nähtiin kolmen prosenttiyksikön kasvu 17.7 miljardiin Sveitsin frangiin (2021 tulos: CHF 17.7 miljardia) perusliiketoiminnan hyvän menestyksen ansiosta. 

Väistyvä konsernin toimitusjohtaja Severin Schwan kommentoi tulosta seuraavasti: “Vuoden 2022 tulos oli hyvä diagnostiikan perusliiketoiminnan kasvaneen tuloksen sekä uusien lääketuotteiden myynnin kasvun ansiosta. Vaikka lääketuotteiden kehitysputkessa koettiin myös pettymyksiä, onnistuimme tuomaan uusi innovaatioita esimerkiksi silmäsairauksia ja vaikeaa verisyöpää sairastaville potilaille. Alkaneelle vuodelle odotamme vakaata kasvua.”

 

Lisätietoa konsernin tuloksesta:

Korona-viruksen hoitoon tarkoitettujen tuotteiden myynnin odotetaan laskevan kuluvana vuonna pandemiahuipun taittuessa. Muun liiketoiminnan osalta myyntiodotukset ovat vakaat sekä lääke- että diagnostiikkaliiketoiminnan osalta.

Roche on maailman suurin bioteknologiayritys, joka tutkii ja valmistaa lääkkeitä syöpätautien, immunologisten sairauksien, tulehdussairauksien ja keskushermostosairauksien hoitoon. Roche on maailman johtava yritys in vitro -diagnostiikassa sekä edelläkävijä syövän kudosdiagnostiikassa ja diabeteksen hoidossa. Rochen vahva osaaminen sekä lääkealalla että diagnostiikassa on tehnyt Rochesta yksilöidyn terveydenhoidon johtavan yrityksen. Rochen yksilöidyn terveydenhoidon strategian tavoitteena on tarjota jokaiselle potilaalle juuri hänelle sopivin hoito.

Sofia Suvila
Communications and Public Policy Manager
Roche Oy
Puhelin:
Sähköposti:

M-FI-00003288

© 2023 Roche Diagnostics Oy ja Roche Oy, Revontulenpuisto 2 C, 02100 Espoo Tällä sivustolla on tietoa Roche Oy:n ja Roche Diagnostics Oy:n tuotteista ja palveluista Suomessa. Lääkkeitä koskeva tieto on tarkoitettu vain terveydenhuollon ammattilaisille. Roche Oy ja Roche Diagnostics Oy eivät miltään osin vastaa kolmansien osapuolten sivustojen sisällöstä tai toimivuudesta.

YhteystiedotRoche maailmanlaajuisestilinkedinfacebooktwitterinstagramyoutubeLääkehoitoDiagnostiikkaTyöpaikatMediaTarinoitaTietosuojaKäyttöehdotSosiaalisen median käyttöehdot