Roche julkaisi vuoden 2017 tulostiedot

Roche on julkaissut vuosikertomuksen kuluneelle vuodelle. Vuonna 2017 Roche konsernin myynti kasvoi viisi prosenttia ja oli noin 46 miljardia euroa* (53,3 miljardia CHF). Perusliiketoiminnan voitto kasvoi kolme prosenttia ja osakekohtainen perustuotto viisi prosenttia.

Roche Oy:n toimitusjohtaja Maturin Tchoumi kommentoi konsernin tulosta seuraavasti: ”Vuonna 2017 saavutimme merkittävää edistystä uusien lääke- ja diagnostiikkatuotteiden siivittämänä. Erityisen tyytyväisiä olemme uusiin aluevaltauksiin MS-taudin, hemofilian ja syövän immunoterapian saralla. Lisäksi Euroopan Komissio hyväksyi käyttöaiheen laajennuksen usealle lääkevalmisteellemme. Toivomme, että nämä lääkkeet tuovat uusia hoitomahdollisuuksia vakavia tauteja sairastaville potilaille Suomessa ja ympäri maailmaa. Vahvan tuoteportfoliomme ansiosta olemme valmiita uuteen vuoteen ja kehittämään liiketoimintaamme eteenpäin.”

Poimintoja vuodelta 2017

Vuonna 2017 Rochen lääkkeillä hoidettiin 137 miljoonaa potilasta ja Rochen diagnostiikkaa hyödyntäen tehtiin 19 miljardia testiä. Yhtiö käytti keskimäärin 24 miljoonaa euroa* (28 CHF miljoonaa) päivittäin tutkimukseen ja tuotekehitykseen. Lisäksi yhtiö valittiin yhdeksättä kertaa vastuullisimmaksi terveydenhuoltoyhtiöksi arvostetussa kestävän kehityksen Dow Jones -vertailussa (DJSI). Rochen palveluksessa työskenteli vuonna 2017 lähes 94 000 työntekijää, joista noin 150 Suomessa.

Uusien tuotelanseerauksien ohella vuonna 2017 julkistettiin useita merkittäviä kliinisten tutkimusten tuloksia. Merkittäviin julkistuksiin kuuluivat muun muassa vaiheen III IMpower150 ja IMmotion151 –tutkimukset, joissa tutkitaan ei-levyepiteelisoluisen, ei-pienisoluisen keuhkosyövän sekä munuaissyövän hoitoa. Lisäksi Roche julkisti vaiheen III Haven tutkimusten tuloksia hemofilian hoidosta.

Roche

Roche on maailman suurin bioteknologiayritys, joka valmistaa lääkkeitä syöpätautien, immunologisten sairauksien, infektiosairauksien ja keskushermostosairauksien hoitoon. Roche on maailman johtava yritys in vitro -diagnostiikassa sekä edelläkävijä syövän kudosdiagnostiikassa ja diabeteksen hoidossa. Rochen yhdistetty vahva osaaminen sekä lääkealalla että diagnostiikassa on tehnyt Rochesta yksilöidyn terveydenhoidon johtavan yrityksen. Rochen yksilöidyn terveydenhoidon strategian tavoitteena on tarjota jokaiselle potilaalle juuri hänelle sopiva hoito.

Roche Oy
Public Policy Manager
Sofia Suvila
Puhelin:
sähköposti:

FI/ROCH/1802/0033
[*] Valuuttakurssi 7.2.2018 (1 CHF = 0,863 €)

© 2023 Roche Diagnostics Oy ja Roche Oy, Revontulenpuisto 2 C, 02100 Espoo Tällä sivustolla on tietoa Roche Oy:n ja Roche Diagnostics Oy:n tuotteista ja palveluista Suomessa. Lääkkeitä koskeva tieto on tarkoitettu vain terveydenhuollon ammattilaisille. Roche Oy ja Roche Diagnostics Oy eivät miltään osin vastaa kolmansien osapuolten sivustojen sisällöstä tai toimivuudesta.

YhteystiedotRoche maailmanlaajuisestilinkedinfacebooktwitterinstagramyoutubeLääkehoitoDiagnostiikkaTyöpaikatMediaTarinoitaTietosuojaKäyttöehdotSosiaalisen median käyttöehdot