Roche ja Tays sopivat tiiviin yhteistyön jatkosta

Roche ja Tampereen yliopistollinen sairaala Tays ovat sopineet jatkavansa tiivistä yhteistyötä. Vuonna 2016 solmittua yhteistyösopimusta on päätetty jatkaa.

Edellisellä sopimuskaudella Roche ja Tays keskittyivät erityisesti yhteistyön kehittämiseen kliinisessä lääketutkimuksessa ja koulutusaktiviteeteissa. Sopimus kattoi myös yhteistyön FinnMedin kanssa, joka mahdollisti verkostoitumisen startup-yritysten kanssa sekä uusien innovatiivisten palveluiden tuomisen potilaiden käyttöön.

Uudella sopimuskaudella yhteistyötä on tarkoitus jatkaa tutkimuksen ja koulutuksen lisäksi muun muassa digitaalisten työkalujen, innovaatiotoiminnan ja yksilöllisen terveydenhuollon parissa.

”Olemme hyvin iloisia siitä, että positiivinen yhteistyömme saa jatkoa”, kertoo Roche Oy:n toimitusjohtaja Maturin Tchoumi. ”Tampereen yliopistollinen sairaala on yksi Suomen johtavista terveydenhuollon huippuyksiköistä. Rochella taas on globaalin organisaationsa kautta käytettävissään valtavasti asiantuntemusta liittyen esimerkiksi kliinisiin lääketutkimuksiin, terveysdatan hyödyntämiseen ja potilaiden osallisuuden vahvistamiseen. Olen vakuuttunut siitä, että voimme molemmin puolin oppia paljon toisiltamme. Lisäksi uskon, että yhteistyön hyödyt ulottuvat jatkossa myös entistä konkreettisemmin potilaille asti.”

Pirkanmaan sairaanhoitopiirin johtaja Rauno Ihalaisen mukaan yhteistyö Rochen kanssa on tärkeää. Sen hyödyt näkyvät konkreettisesti Tampereen yliopistollisen sairaalan toiminnassa, joten yhteistyötä kannattaa edelleen syventää.

”Meille yhteistyö Rochen kanssa on antanut erinomaisen mahdollisuuden ja kumppanuuden lääketutkimukseen ja potilaiden hyvän hoidon kehittämiseen. Yhteistyö on Taysille tärkeä erityisesti syöpätutkimuksessa. Se mahdollistaa osaltaan tutkimusyhteistyön muiden terveydenhuollon toimijoiden ja kansainvälisten tutkimusyhteisöjen kanssa. Yhteistyö tukeekin keskeisen eettisen periaatteemme eli hyvän hoidon käytännön toteuttamista”, sanoo Ihalainen.

Pirkanmaan sairaanhoitopiiri on 23 jäsenkunnan omistama kuntayhtymä. Hoidon tuottaa Tampereen yliopistollinen sairaala ja sairaanhoitopiirin omistamat osakeyhtiöt ja liikelaitos. Tays tuottaa vaativan erikoissairaanhoidon ja kehitysvammahuollon palveluja ja luo edellytyksiä terveystieteelliselle tutkimukselle ja koulutukselle. Taysissa on asiantuntemusta lähes kaikilla lääketieteen erikoisaloilla. Tays vastaa noin miljoonan suomalaisen vaativasta erikoissairaanhoidosta.

Lisätiedot

Roche on maailman suurin bioteknologiayritys, joka valmistaa lääkkeitä syöpätautien, immunologisten sairauksien, infektiosairauksien ja keskushermostosairauksien hoitoon. Roche on maailman johtava yritys in vitro -diagnostiikassa sekä edelläkävijä syövän kudosdiagnostiikassa ja diabeteksen hoidossa. Rochen yhdistetty vahva osaaminen sekä lääkealalla että diagnostiikassa on tehnyt Rochesta yksilöidyn terveydenhoidon johtavan yrityksen. Rochen yksilöidyn terveydenhoidon strategian tavoitteena on tarjota jokaiselle potilaalle juuri hänelle sopiva hoito.

FI/ROCH/1803/0043

© 2023 Roche Diagnostics Oy ja Roche Oy, Revontulenpuisto 2 C, 02100 Espoo Tällä sivustolla on tietoa Roche Oy:n ja Roche Diagnostics Oy:n tuotteista ja palveluista Suomessa. Lääkkeitä koskeva tieto on tarkoitettu vain terveydenhuollon ammattilaisille. Roche Oy ja Roche Diagnostics Oy eivät miltään osin vastaa kolmansien osapuolten sivustojen sisällöstä tai toimivuudesta.

YhteystiedotRoche maailmanlaajuisestilinkedinfacebooktwitterinstagramyoutubeLääkehoitoDiagnostiikkaTyöpaikatMediaTarinoitaTietosuojaKäyttöehdotSosiaalisen median käyttöehdot