Keskustelualoite valottaa monikanavaisen lääkerahoitusjärjestelmän haasteita

Jotta suomalainen potilas saa parasta mahdollista lääkehoitoa, on järjestelmätason edellytysten sopivimman lääkehoidon saamiseksi oltava kunnossa. Tänään julkaistava keskustelualoite pureutuu monikanavaisen lääkerahoitusjärjestelmän sekä lääkkeiden arviointi- ja hankintaprosessien kipukohtiin. Aloitteen tarkoituksena on osallistua ajankohtaiskeskusteluun lääkerahoituksen kehittämistarpeista.

Lääkkeiden yhdenvertainen saatavuus on noussut yhteiskunnallisen keskustelun aiheeksi erityisesti harvinaissairauksien kohdalla. Uuden keskustelualoitteen tavoitteena onkin lisätä tietoa harvinaisten sairauksien lääkehoitojen erityispiirteistä. Lisäksi pohditaan, miten erityispiirteiden huomiointi käyttöönottopäätöksissä voisi edistää lääkkeiden saatavuutta.

Käsillä olevan raportin keskeinen viesti on, että lääkehoidon arviointi- ja hankintaprosessien kehittäminen on tärkeää, jotta uudet lääkehoidot ja terveysteknologiat saadaan niitä tarvitsevien potilaiden käyttöön taloudellisesti kestävällä tavalla. Kehitystyön kärjessä tulisi olla lääkehoidon vaikuttavuuden entistä systemaattisempi arviointi sekä vaikuttavuusperusteisten rahoitusmallien hyödyntäminen.

Lue kokoFinCCHTA:n verkkosivuilta 

 

Roche on osallistunut lääketeollisuuden edustajana keskustelualoitteen työstöön.

M-FI-00002174

© 2023 Roche Diagnostics Oy ja Roche Oy, Revontulenpuisto 2 C, 02100 Espoo Tällä sivustolla on tietoa Roche Oy:n ja Roche Diagnostics Oy:n tuotteista ja palveluista Suomessa. Lääkkeitä koskeva tieto on tarkoitettu vain terveydenhuollon ammattilaisille. Roche Oy ja Roche Diagnostics Oy eivät miltään osin vastaa kolmansien osapuolten sivustojen sisällöstä tai toimivuudesta.

YhteystiedotRoche maailmanlaajuisestilinkedinfacebooktwitterinstagramyoutubeLääkehoitoDiagnostiikkaTyöpaikatMediaTarinoitaTietosuojaKäyttöehdotSosiaalisen median käyttöehdot