Kahdelle Rochen atetsolitsumabin ▼ (Tecentriq) yhdistelmähoidolle myyntilupa EU:ssa keuhkosyöpien hoidossa

Euroopan komissio on myöntänyt myyntiluvan kahdelle Rochen atetsolitsumabin yhdistelmähoidolle keuhkosyöpien hoidossa. Ensimmäinen myyntilupa koskee atetsolitsumabin käyttöä yhdessä solunsalpaajahoidon (karboplatiinin ja nab-paklitakselin) kanssa ensilinjan hoitona potilailla, joilla on aiemmin hoitamaton levinnyt ei-levyepiteelinen ei-pienisoluinen keuhkosyöpä (NSCLC).

Toinen myyntilupa koskee atetsolitsumabin käyttöä yhdessä solunsalpaajahoidon (karboplatiini ja etoposidi) kanssa ensilinjan hoitona potilailla, joilla on aiemmin hoitamaton levinnyt pienisoluinen keuhkosyöpä (ES-SCLC).

Myyntiluvat perustuvat IMpower130 tutkimukseen (atsetsolitsumabin & karboplatiinin ja nab-paklitakselin yhdistelmä NSCLC hoidossa) sekä IMpower133 tutkimukseen (atsetsolitsumabin & karboplatiinin ja etoposidin yhdistelmä ES-SCLC hoidossa). Kummatkin tutkimukset ovat kaksoissokkoutettuja vaiheen III monikeskustutkimuksia.

Atetsolitsumabi on monoklonaalinen vasta-aine, joka sitoutuu kasvainsolujen ja elimistön immuunisolujen pinnalla ilmentyvään PD-L1 -nimiseen proteiiniin ja estää siten sen vuorovaikutuksen sekä PD-1- että B7.1-reseptorien kanssa. Atetsolitsumabi voi aktivoida T-soluja ja edistää elimistön omaa immuunipuolustusta estämällä PD-L1 proteiinin toimintaa. Atetsolitsumabivalmistetta tutkitaan monentyyppisten syöpien hoitoon ainoana hoitona tai yhdistelmänä immunoterapian, kohdennettujen lääkehoitojen ja erilaisten solunsalpaajahoitojen kanssa.

Roche on maailman suurin bioteknologiayritys, joka valmistaa lääkkeitä syöpätautien, immunologisten sairauksien, tulehdussairauksien ja keskushermostosairauksien hoitoon. Roche on kehittänyt syöpälääkkeitä yli 50 vuoden ajan. Investoimme vahvasti tutkimukseen ja tavoitteenamme on löytää innovatiivisia hoitovaihtoehtoja, jotka auttavat kehon omaa immuunijärjestelmää taistelemaan syöpiä vastaan. Rochen yksilöidyn terveydenhoidon strategian tavoitteena on tarjota jokaiselle potilaalle juuri hänelle sopiva hoito.

Lisätietoa:

Roche Oy

Communications and Public Policy Manager

Sofia Suvila

Puhelin:

sähköposti:

▼Tähän lääkkeeseen kohdistuu lisäseuranta.

Kaikki tässä julkaisussa käytetyt tai mainitut tavaramerkit on suojattu lailla.

FI/ROCH/1909/0118

© 2023 Roche Diagnostics Oy ja Roche Oy, Revontulenpuisto 2 C, 02100 Espoo Tällä sivustolla on tietoa Roche Oy:n ja Roche Diagnostics Oy:n tuotteista ja palveluista Suomessa. Lääkkeitä koskeva tieto on tarkoitettu vain terveydenhuollon ammattilaisille. Roche Oy ja Roche Diagnostics Oy eivät miltään osin vastaa kolmansien osapuolten sivustojen sisällöstä tai toimivuudesta.

YhteystiedotRoche maailmanlaajuisestilinkedinfacebooktwitterinstagramyoutubeLääkehoitoDiagnostiikkaTyöpaikatMediaTarinoitaTietosuojaKäyttöehdotSosiaalisen median käyttöehdot