Euroopan komissiolta hyväksyntä emisitsumabille keskivaikean A-hemofilian hoidossa

Euroopan komissio on hyväksynyt emisitsumabin käyttöaiheen laajennuksen Euroopan Unionin alueella. Vaikean A-hemofilian hoidon lisäksi emisitsumabia voidaan jatkossa käyttää myös keskivaikean A-hemofilian hoitoon. Käyttöaiheen laajennuksen myötä emisitsumabia voidaan käyttää pitää verenvuotojen ennaltaehkäisyyn potilailla, jotka sairastavat keskivaikeaa A-hemofiliaa, johon liittyy voimakas verenvuototaipumus ja potilaalla ei ole vasta-aineita hyytymistekijä VIII:lle.

Verenvuototapahtumien ennaltaehkäisystä keskivaikean A-hemofilian hoidossa ei tähän asti ole ollut yhtä paljon tietoa kuin vaikean tautimuodon hoidosta. Emisitsumabin käyttöaiheen laajennus perustuu kliinisen lääketutkimuksen (HAVEN 6) vaiheen III tuloksiin. Emisitsumabi todettiin tutkimuksissa tehokkaaksi ja hyvin siedetyksi hoidoksi verenvuotojen hallinnassa keskivaikeaa A-hemofiliaa sairastavilla henkilöillä, joilla ei ole hyytymistekijä VIII vasta-aineita. Emisitsumabia on tutkittu yhteensä kahdeksassa vaiheen III kliinisessä lääketutkimuksessa A-hemofilian hoidossa henkilöillä, joilla on hyytymistekijä VIII vasta-aineita sekä henkilöillä, joilla vasta-aineita ei ole. 

Emisitsumabi on hyytymistekijöihin IXa ja X sitoutuva bispesifinen vasta-aine, joka jäljittelee puuttuvan hyytymistekijän VIIIa toimintaa ja aktivoi veren hyytymisprosessia A-hemofiliaa sairastavilla henkilöillä. Emisitsumabi on ennaltaehkäisevä hoito, joka annetaan injektiona ihon alle.

A-hemofilia on perinnöllinen, vakava verenvuotohäiriö, jossa veri ei hyydy normaalisti. Tämä johtaa hallitsemattomiin, usein itsestään tapahtuviin verenvuotoihin. A-hemofiliaa sairastaa Suomessa arviolta noin 400 henkilöä ja uusia tautitapauksia todetaan vuosittain noin viisi. A-hemofiliaa sairastavalla ei ole tarpeeksi tai lainkaan hyytymistekijä VIII:ksi kutsuttua hyytymisproteiinia.

Roche on maailman suurin bioteknologiayritys, joka tutkii ja valmistaa lääkkeitä syöpätautien, immunologisten sairauksien, tulehdussairauksien ja keskushermostosairauksien hoitoon. Roche on kehittänyt yli 20 vuotta lääkehoitoja hyvä- ja pahalaatuisista verisairauksista kärsivile potilaille. Tällä hetkellä Rochella on kehitteillä useita lääkeaineita, joiden toivotaan tuovan uusia innovatiivisia hoitovaihtoehtoja verisairauksia sairastaville.

Roche on maailman johtava yritys in vitro -diagnostiikassa sekä edelläkävijä syövän kudosdiagnostiikassa ja diabeteksen hoidossa. Rochen vahva osaaminen sekä lääkealalla että diagnostiikassa on tehnyt Rochesta yksilöidyn terveydenhoidon johtavan yrityksen. Rochen yksilöidyn terveydenhoidon strategian tavoitteena on tarjota jokaiselle potilaalle juuri hänelle sopivin hoito.

Sofia Suvila
Communications and Public Policy Manager
Roche Oy
Puhelin:
Sähköposti:

M-FI-00003289

© 2023 Roche Diagnostics Oy ja Roche Oy, Revontulenpuisto 2 C, 02100 Espoo Tällä sivustolla on tietoa Roche Oy:n ja Roche Diagnostics Oy:n tuotteista ja palveluista Suomessa. Lääkkeitä koskeva tieto on tarkoitettu vain terveydenhuollon ammattilaisille. Roche Oy ja Roche Diagnostics Oy eivät miltään osin vastaa kolmansien osapuolten sivustojen sisällöstä tai toimivuudesta.

YhteystiedotRoche maailmanlaajuisestilinkedinfacebooktwitterinstagramyoutubeLääkehoitoDiagnostiikkaTyöpaikatMediaTarinoitaTietosuojaKäyttöehdotSosiaalisen median käyttöehdot