Euroopan komissiolta hyväksyntä Rochen lääkkeelle ei-pienisoluisen keuhkosyövän hoidossa

Euroopan komissio on myöntänyt ehdollisen luvan saattaa markkinoille Gavreto® ▼ (pralsetinibi) -lääke ensilinjan hoitona aikuispotilaille, jotka sairastavat pitkälle edennyttä, RET (rearranged during transfection) -fuusiogeenipositiivista ei-pienisoluista keuhkosyöpää (NSCLC) ja joita ei ole aiemmin hoidettu RET-estäjällä. Pralsetinibi on ensimmäinen Euroopan unionin (EU) hyväksymä täsmälääke pitkälle edennyttä, RET-fuusiogeenipositiivista ei-pienisoluista keuhkosyöpää sairastavien potilaiden ensilinjan hoitoon.¹

Myyntilupa perustuu meneillään olevan vaiheen I/II ARROW-tutkimuksen tuloksiin, jotka osoittavat pralsetinibin hoitovasteen olevan pitkäkestoinen pitkälle edenneen RET-fuusiogeenipositiivisen ei-pienisoluisen keuhkosyövän hoidossa2. ARROW on ensimmäistä kertaa ihmisillä tehtävä vaiheen I/II tutkimus, jossa arvioidaan pralsetinibin turvallisuutta, siedettävyyttä ja hoitotehoa. ARROW-tutkimus on käynnissä useissa keskuksissa Yhdysvalloissa, Euroopassa ja Aasiassa.

Pralsetinibi on täsmälääke, joka on suunniteltu kohdistumaan valikoidusti eri kudoksista lähtöisin oleviin RET (rearranged during transfection) -muutoksiin, kuten fuusioihin ja mutaatioihin. Prekliiniset tiedot osoittavat, että lääke estää ensisijaiset RET-fuusiot ja -mutaatiot, jotka aiheuttavat syöpää potilaiden alaryhmässä, sekä toissijaiset RET-mutaatiot, jotka voivat heikentää hoidon tehoa. Blueprint Medicines ja Roche kehittävät pralsetinibia yhdessä hoitokeinoksi potilaille, jotka sairastavat syöpää, johon liittyy erilaisia RET-muutoksia.

Keuhkosyöpä on tärkeä painopistealue Rochelle, ja Roche on sitoutunut kehittämään uusia lähestymistapoja, lääkkeitä ja testejä, joista voi olla apua tätä tappavaa tautia sairastaville ihmisille. Tavoitteemme on kehittää hoitovaihtoehtoja keuhkosyöpädiagnoosin saaneille ihmisille. Rochella on tällä hetkellä useita lääkettä, jotka on hyväksytty tiettyjen keuhkosyöpien hoitoon, ja kehitteillä on tutkimuslääkkeitä, jotka vaikuttavat keuhkosyövän yleisimpiin geneettisiin syihin tai tehostavat immuunijärjestelmän toimintaa, jotta immuunijärjestelmä voi taistella tautia vastaan.

Roche on globaali lääkealan ja diagnostiikan edelläkävijä. Pyrimme tieteen avulla parantamaan sairauksia ja ihmisten elämänlaatua. Lääkealan ja diagnostiikan vahvuudet sekä kasvava osaamisemme terveysdatan hyödyntämisessä auttavat meitä yksilöllisen terveydenhuollon toteuttamisessa. Teemme työtä terveydenhuoltoalan kumppaneidemme kanssa, jotta jokainen saa parasta mahdollista hoitoa.

Roche on maailman suurin bioteknologiayritys, joka tarjoaa lääkkeitä syöpätautien, immunologisten sairauksien, infektiosairauksien, silmäsairauksien ja neurologisten sairauksien hoitoon. Roche on myös maailman johtava yritys in vitro -diagnostiikassa ja syövän kudosdiagnostiikassa sekä yksi edelläkävijöistä diabeteksen hoidossa. Viime vuosina olemme lisäksi panostaneet genomiprofilointiin ja tosielämän tiedon kumppanuuksiin, minkä johdosta olemme yksi johtavista lääketieteellisen tiedon hyödyntäjistä.

▼ Tähän lääkkeeseen kohdistuu lisäseuranta.

Sofia Suvila
Communications and Public Policy Manager
Roche Oy
Puhelin:
Sähköposti:

Viitteet

  1. Gavreto, tuoteyhteenveto. 2021.

  2. Roche.Tutkimustiedot saatavilla pyydettäessä.

M-FI-00002314

© 2023 Roche Diagnostics Oy ja Roche Oy, Revontulenpuisto 2 C, 02100 Espoo Tällä sivustolla on tietoa Roche Oy:n ja Roche Diagnostics Oy:n tuotteista ja palveluista Suomessa. Lääkkeitä koskeva tieto on tarkoitettu vain terveydenhuollon ammattilaisille. Roche Oy ja Roche Diagnostics Oy eivät miltään osin vastaa kolmansien osapuolten sivustojen sisällöstä tai toimivuudesta.

YhteystiedotRoche maailmanlaajuisestilinkedinfacebooktwitterinstagramyoutubeLääkehoitoDiagnostiikkaTyöpaikatMediaTarinoitaTietosuojaKäyttöehdotSosiaalisen median käyttöehdot