Emisitsumabi vähensi verenvuotojen määrää A-hemofiliaa sairastavilla lapsipotilailla

Roche julkisti välianalyysin faasin III HAVEN 2 –tutkimuksesta, jossa arvioidaan ennaltaehkäisevästi annetun emisitsumabin käyttöä sellaisilla A-hemofiliaa sairastavilla alle 12-vuotiailla potilailla, joille oli muodostunut neutraloivia vasta-aineita hyytymistekijä VIII:aa vastaan. 12 viikon hoitojen jälkeen (mediaani) tehdyn välianalyysin mukaan ennaltaehkäisevästi emisitsumabia saaneiden potilaiden verenvuotojen määrä oli tilastollisesti merkitsevästi pienempi verrattuna potilaisiin, jotka eivät saaneet ennaltaehkäisevää lääkitystä. Tulokset ovat yhteneviä aiemmin julkistettujen faasin III HAVEN 1- tutkimuksen tulosten kanssa, jotka osoittivat emisitsumabin vähentävän tilastollisesti merkitsevästi yli 12-vuotiaiden potilaiden verenvuotojen määrää kun lääkettä annettiin ennaltaehkäisevästi. HAVEN 2- tutkimuksen yleisimmät haittavaikutukset olivat injektiokohtien reaktiot ja nenänielun tulehdus.

A-hemofilia on perinnöllinen verenvuototauti, jossa potilaan veri ei hyydy normaalisti, mikä saattaa johtaa hallitsemattomiin, usein itsestään tapahtuviin verenvuotoihin. A-hemofiliaa sairastaa arviolta 320 000 ihmistä ympäri maailmaa1,2, ja heistä noin 50–60 prosentilla on sairauden vakava muoto3. A-hemofiliaa sairastavilla potilailla on liian vähän tai ei lainkaan hyytymistekijä VIII:aa.

Roche on maailman suurin bioteknologiayritys, joka valmistaa lääkkeitä syöpätautien, immunologisten sairauksien, tulehdussairauksien ja keskushermostosairauksien hoitoon. Roche on maailman johtava yritys in vitro -diagnostiikassa sekä edelläkävijä syövän kudosdiagnostiikassa ja diabeteksen hoidossa. Rochen yhdistetty vahva osaaminen sekä lääkealalla että diagnostiikassa on tehnyt Rochesta yksilöidyn terveydenhoidon johtavan yrityksen. Rochen yksilöidyn terveydenhoidon strategian tavoitteena on tarjota jokaiselle potilaalle juuri hänelle sopiva hoito.

Kaikki käytetyt tai mainitut tavaramerkit on suojattu lainsäädännöllä.

Roche Oy
Public Policy Manager
Andrei Nahkala
Puhelin:
sähköposti:

Viitteet

  1. WFH. Guidelines for the management of hemophilia. 2012. Last accessed 21 October 2015: http://www1.wfh.org/publications/files/pdf-1472.pdf.

  2. Berntorp E, Shapiro AD. Modern haemophilia care. The Lancet 2012; 370:1447-1456.

  3. Marder VJ, et al. Hemostasis and Thrombosis. Basic Principles and Clinical Practice. 6th Edition, 2013. Milwakee, Wisconsin. Lippincott Williams and Wilkin

FI/ROCH/1704/0070

© 2023 Roche Diagnostics Oy ja Roche Oy, Revontulenpuisto 2 C, 02100 Espoo Tällä sivustolla on tietoa Roche Oy:n ja Roche Diagnostics Oy:n tuotteista ja palveluista Suomessa. Lääkkeitä koskeva tieto on tarkoitettu vain terveydenhuollon ammattilaisille. Roche Oy ja Roche Diagnostics Oy eivät miltään osin vastaa kolmansien osapuolten sivustojen sisällöstä tai toimivuudesta.

YhteystiedotRoche maailmanlaajuisestilinkedinfacebooktwitterinstagramyoutubeLääkehoitoDiagnostiikkaTyöpaikatMediaTarinoitaTietosuojaKäyttöehdotSosiaalisen median käyttöehdot