Uutiset

Espoo, 07.10.2018

Turun yliopistollinen keskussairaala, Turun yliopisto ja Roche Oy yhteistyöhön

Turun yliopistollinen keskussairaala (Tyks), Turun yliopisto ja Roche Oy ovat sopineet yhteistyöstä muun muassa kliiniseen lääketutkimukseen ja koulutukseen liittyen. Erityisinä painopistealueina sopimuksessa ovat neurologisiin sairauksiin liittyvät hankkeet sekä yhteistyö Läntisen syöpäkeskuksen, Auria tietopalvelun ja Auria Biopankin kanssa.

Lääkeyhtiö Roche on maailman johtavia uusien lääkkeiden kehittäjiä, jonka tutkimustyön keskiössä ovat vaikeat sairaudet, kuten syöpätaudit sekä neurologiset sairaudet ja harvinaissairaudet. Roche panostaa vahvasti myös yksilöllisen terveydenhuollon ja yksilöllisen lääkehoidon edistämiseen. Yhdistämällä Tyksin ja Turun yliopiston vahva osaaminen Rochen globaaliin osaamiseen neurologisten sairauksien ja syöpätautien alueilla voidaan tuottaa merkittävää lisäarvoa potilaiden hoitoon nyt ja tulevaisuudessa.

”Turun alueella on tehty uraa uurtavaa työtä kliinisten tietovarantojen hyödyntämisessä niin potilaiden hoidon kuin tutkimuksenkin saralla. Yhteistyösopimuksen kautta toivomme tiivistä yhteistyötä muun muassa rekisteritutkimusten saralla, jotta voimme auttaa tulevaisuuden potilaita parhaalla mahdollisella tavalla ja hyödyttää koko ympäröivää yhteiskuntaa. Konkreettisena esimerkkinä on yhteistyö MS-taudin hoidonseurantajärjestelmän kehityksen ja hyödyntämisen tukemisessa ja jo olemassa oleva globaali sopimus Auria Biopankin kanssa”, summaa Roche Oy:n toimitusjohtaja Maturin Tchoumi.

”Lääkekehitys ja diagnostiikka ovat Turun yliopiston profiilialoja. On hienoa saada yksi maailman johtavista alan yrityksistä yhteistyökumppaniksi”, toteaa Turun yliopiston rehtori Kalervo Väänänen.

"Tämä on hieno mahdollisuus olla mukana lääketutkimukseen huipulla. Pystymme hyödyntämään tutkimustuloksia entistä paremmin. Potilaille tämä mahdollistaa uusien lääkkeiden ja hoitokäytänteiden mahdollisimman aikaisen käyttöönoton", toteaa Tyksin sairaalajohtaja Petri Virolainen.
 

Lisätietoja:

Roche Oy, Legal & External Affairs Director Anna Manner-Raappana, p. 040 575 6618, [email protected]

Turun yliopistollinen keskussairaala,  sairaalajohtaja Petri Virolainen, p. 050 438 3662, [email protected]

Turun yliopisto, rehtori Kalervo Väänänen, p. 040 701 1303, [email protected]

 

FI/ROCH/1810/0142

logot