Uutiset

Espoo, 30.05.2017

Rochen tosilitsumabille myyntilupa jättisoluarteriitin hoitoon Yhdysvalloissa

Yhdysvaltojen lääke- ja elintarvikevirasto FDA myönsi Rochen tosilitsumabille (RoActemra®) myyntiluvan jättisoluarteriitin hoitoon ihon alle annosteltuna. Tosilitsumabi on ensimmäinen FDA:n hyväksymä hoito jättisoluarteriittiin.

FDA:n myöntämä myyntilupa perustuu faasin III GiACTA-tutkimukseen, joka osoitti, että vuoden kuluttua hoidon aloituksesta oireettomuuteen pääsi 56 % (p <0,0001) potilaista, jotka saivat tosilitsumabihoitoa kerran viikossa yhdistettynä steroidihoitoon kuuden ensimmäisen hoitokuukauden aikana.  Kahden viikon välein tosilitsumabihoitoa yhdistetynä steroidihoitoon saaneista potilaista oireettomuuteen pääsi vuoden kuluttua hoidon aloituksesta 53,1 % (p<0,0001). Pelkkää steroidilääkitystä kuuden kuukauden ajan saaneista potilaista 14 % oli oireettomia vuoden kohdalla ja pelkkää steroidilääkitystä vuoden ajan saaneista 17,6 %.1

Jättisoluarteriitti lyhyesti

Jättisoluarteriitti on vakava autoimmuunisairaus. Siihen sairastuvat ovat yleensä yli 50-vuotiaita ja 2-3 kertaa todennäköisemmin naisia kuin miehiä.2,3 Jättisoluarteriitti voi olla vaikea diagnosoida oireiden moninaisuuden vuoksi. Jättisoluarteriitti voi oireilla voimakkaana pääkipuna, leukakipuna ja näköongelmina. Hoitamattomana jättisoluarteriitti voi johtaa sokeutumiseen, aortan aneurysmaan tai infarkteihin.


Roche

Roche on maailman suurin bioteknologiayritys, joka valmistaa lääkkeitä syöpätautien, immunologisten sairauksien, tulehdussairauksien ja keskushermostosairauksien hoitoon. Roche on maailman johtava yritys in vitro -diagnostiikassa sekä edelläkävijä syövän kudosdiagnostiikassa ja diabeteksen hoidossa. Rochen yhdistetty vahva osaaminen sekä lääkealalla että diagnostiikassa on tehnyt Rochesta yksilöidyn terveydenhoidon johtavan yrityksen. Rochen yksilöidyn terveydenhoidon strategian tavoitteena on tarjota jokaiselle potilaalle juuri hänelle sopiva hoito.


Lisätietoja:

www.roche.fi
www.roche.com


FI/ROCH/1705/0094
 

Lehdistötiedustelut:

Roche Oy
Public Policy Manager
Andrei Nahkala
Puhelin: +358 40 5932127
sähköposti: [email protected]

 

Viitteet:

  1. Stone JH, et al. Efficacy and Safety of Tocilizumab in Patients with Giant Cell Arteritis: Primary and Secondary Outcomes from a Phase 3, Randomized, Double-Blind, Placebo-Controlled Trial [abstract]. Arthritis Rheumatol. 2016; 68 (suppl 10)
  2. Lawrence RC, et al. Estimates of the prevalence of arthritis and other rheumatic conditions in the United States, Part II. Arthritis Rheum. 2008; 58: 26-35
  3. Bhat S, et al. Giant cell arteritis. Midlife and Beyond, GM. Rheumatology. February 2010; 071-079.