Syövällä tarkoitetaan solukon epänormaalia kasvua. Syöpäkasvaimet jaotellaan hyvänlaatuisiin ja pahanlaatuisiin kasvaimiin. Hyvänlaatuinen kasvain on paikallinen ja kasvaa hitaasti eikä yleensä johda potilaan kuolemaan. Pahanlaatuinen kasvain eli syöpäkasvain kasvaa nopeammin. Syöpäkasvain leviää ympäristöönsä ja on usein potilaalle hengenvaarallinen. Syöpä voi esiintyä eri puolilla ihmisen elimistöä ja erilaisia syöpätyyppejä on tunnistettu yli 250.1,2 Suomalaisista joka kolmas sairastuu jossain elämänsä vaiheessa syöpään.3 Varhain diagnosoituna monia syövän muotoja voidaan hoitaa tehokkaasti. Roche on ollut syöpähoitojen kehityksen kärjessä yli 50 vuotta. Olemme kehittäneet lääkkeitä mm. rintasyöpään, hematologisiin syöpiin, imukudoksen syöpiin, ihosyöpään, paksusuolensyöpään, munasarjasyöpään ja keuhkosyöpään.

Lähteet:

  1. Joensuu, Heikki; Jyrkkiö, Sirkku; Kellokumpu-Lehtinen, Pirkko-Liisa; Kouri, Mauri; Roberts, Peter J. & Teppo, Lyly (toim.) (2013), Syöpätaudit. Helsinki: Kustannus Oy Duodecim.

  2. National Cancer Institute: 

  3. THL Syövän ehkäisyn, varhaisen toteamisen ja kuntoutumisen tuen kehittäminen vuosina 2014–2025 Kansallisen syöpäsuunnitelman II osa

© 2022 Roche Diagnostics Oy ja Roche Oy, Revontulenpuisto 2 C, 02100 Espoo Tällä sivustolla on tietoa Roche Oy:n ja Roche Diagnostics Oy:n tuotteista ja palveluista Suomessa. Lääkkeitä koskeva tieto on tarkoitettu vain terveydenhuollon ammattilaisille. Roche Oy ja Roche Diagnostics Oy eivät miltään osin vastaa kolmansien osapuolten sivustojen sisällöstä tai toimivuudesta.