Sisällöstä vastaa Roche Oy

Syövällä tarkoitetaan solukon epänormaalia kasvua. Syöpäkasvaimet jaotellaan hyvänlaatuisiin ja pahanlaatuisiin kasvaimiin. Hyvänlaatuinen kasvain on paikallinen ja kasvaa hitaasti eikä yleensä johda potilaan kuolemaan. Pahanlaatuinen kasvain eli syöpäkasvain kasvaa nopeammin. Syöpäkasvain leviää ympäristöönsä ja on usein potilaalle hengenvaarallinen. Syöpä voi esiintyä eri puolilla ihmisen elimistöä ja erilaisia syöpätyyppejä on tunnistettu yli 250.1,2 Suomalaisista joka kolmas sairastuu jossain elämänsä vaiheessa syöpään.3 Varhain diagnosoituna monia syövän muotoja voidaan hoitaa tehokkaasti. Roche on ollut syöpähoitojen kehityksen kärjessä yli 50 vuotta. Olemme kehittäneet lääkkeitä mm. rintasyöpään, hematologisiin syöpiin, imukudoksen syöpiin, ihosyöpään, paksusuolensyöpään, munasarjasyöpään ja keuhkosyöpään.

Keuhkosyöpä

Keuhkosyöpä

Suomessa keuhkosyöpä on kolmen yleisimmän syövän joukossa sekä naisilla että miehillä. Yksi keuhkosyöpään liittyvistä haasteista on, että se todetaan usein vasta levinneessä vaiheessa. Löydät sivuiltamme tietoa keuhkosyövän oireista, diagnosoinnista ja hoidosta.

>Lue lisää keuhkosyövästä

Rintasyöpä

Rintasyöpä

Rintasyöpä on naisten yleisin syöpä, johon sairastuu Suomessa vuosittain noin 5 000 naista. Löydät sivuiltamme tietoa rintasyövän oireista, diagnosoinnista, hoidoista ja ennusteesta, vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin sekä vertaistarinoita elämästä rintasyövän kanssa.

>Lue lisää rintasyövästä

Kohdunkaulan syöpä

Kohdunkaulan syöpä kehittyy esiasteiden kautta ja sitä voidaan ennaltaehkäistä seulonnan avulla.

>Lue lisää

Terveysradio – podcasteja syöpäsairauksista

Tervetuloa kuuntelemaan Rochen Terveysradiota. Löydät podcast-sivultamme seitsemän mielenkiintoista tietoiskua syöpäsairauksista ja ajankohtaista tietoa terveysaiheista. Sarjan isäntänä toimii media-alan monitoimimies Peter Nyman.

>Kuuntele Terveysradiota

Read more in English

>Roche Oncology

 

Lähteet:

  1. Joensuu, Heikki; Jyrkkiö, Sirkku; Kellokumpu-Lehtinen, Pirkko-Liisa; Kouri, Mauri; Roberts, Peter J. & Teppo, Lyly (toim.) (2013), Syöpätaudit. Helsinki: Kustannus Oy Duodecim.
  2. National Cancer Institute: www.cancer.gov/types 
  3. THL Syövän ehkäisyn, varhaisen toteamisen ja kuntoutumisen tuen kehittäminen vuosina 2014–2025 Kansallisen syöpäsuunnitelman II osa