
Puhutaanko rahasta?
Kansantalouden haasteita ja terveydenhuollon rahoituskriisiä ei ratkota viivyttämällä uusien lääkehoitojen pääsyä potilaiden käyttöön. Suomalaisten työ- ja toimintakykyä voidaan tukea uusien lääkehoitojen vaikuttavuusperusteisella käyttöönotolla ja terveydenhuollon innovaatiomyönteisyydellä.
Lisää
Diabeteksen hoito paremmaksi ja vaikuttavammaksi tiedolla johtamisella
Lue, miten diabeteksen seurantaa voidaan parantaa
Lisää
Sydämen vajaatoiminnan etäseurannasta hyötyä myös vajaatoimintahoitajan työhön
Sairaanhoitajat kokevat etäseurannan hyödyiksi ajankohtaisen tiedon paremman saatavuuden, mikä mahdollistaa varhaisen puuttumisen potilaan terveydentilassa tapahtuviin muutoksiin.*
Lisää
Miksi vaikuttavuusperusteinen hankinta sopii erinomaisesti sydämen vajaatoiminnan etäseurantaan?
Sydämen vajaatoiminta (CHF) on krooninen paheneva sairaus, joka lisää terveydenhuoltopalvelujen käyttöä ja kustannuksia. Tarkastelemme tässä, miksi vaikuttavuusperusteinen hankintamalli soveltuu erinomaisesti sydämen vajaatoiminnan etäseurantaan.
Lisää
Saammeko Suomessa hyvää lääkehoitoa?
Jotta uudet lääkeinnovaatiot saadaan nopeasti, yhdenvertaisesti ja yhteiskunnan kustannusten näkökulmasta kestävällä tavalla potilaiden käyttöön, tulee Suomen lääkearviointijärjestelmää uudistaa.
Lisää
Rima korkealle EU:n lääkelainsäädännön uudistuksessa!
EU:n uuden lääkesääntelyn tavoitteena tulisi olla edistää nopeampaa ja tehokkaampaa lääkeinnovaatioiden käyttöönottoa ja potilaiden yhdenvertaista pääsyä lääkehoitojen piiriin.
Lisää
Tuleeko Suomesta lääketutkimuksen kehitysmaa?
Suomessa toteutettavien kliinisten lääketutkimusten määrä on romahtanut. Miten tutkimusinvestointeja Suomeen voitaisiin lisätä?
Lisää
Rintasyövän hoitopolkua tulee selkeyttää
Roche selvitti yhdessä Rintasyöpäyhdistys Europa Donnan kanssa rintasyöpään sairastavien kokemuksia erityisesti liittyen taudin alkuvaiheisiin, diagnoosiin ja seurantaan avoterveydenhuollossa. Sairastuneiden kokemuksista nousee selkeä tarve tiedon ja tuen lisäämiselle läpi hoitopolun.
Lisää
Miksi syöpä tulisi hoitaa tehokkaasti mahdollisimman varhain?
Uusi FinNa-tutkimus osoittaa, että leikkausta edeltävä lääkehoito edistää potilaan mahdollisuuksia parantua erityisesti aggressiivisesta rintasyövästä. Tämän vuoksi tulisi aktiivisesti tavoitella mahdollisimman varhaisen, potilaan paranemiseen tähtäävän hoitokäytännön vakiinnuttamista.
Lisää
Yksilöllisen syövänhoidon kulmakiviä
Syövänhoito on ottanut isoja harppauksia viime vuosikymmeninä. Yksilöllistyvä syövänhoito on tulevaisuuden mahdollisuus, mutta edellyttää jatkuvia panostuksia.
Lisää
Rochen SuomiAreena blogi
Kaksikanavainen lääkkeiden arviointijärjestelmä asettaa potilaat epätasa-arvoiseen asemaan
Lisää
Vaikutus, vaikuttavuus ja vaikuttavuuden mittaaminen
Terveydenhuollon tulevaisuutta koskevassa keskustelussa puhutaan nyt paljon vaikuttavuudesta. Terveydenhuollon toimenpiteiden vaikutusten osoittamiseen ja vaikuttavuuden seurantaan liittyy kuitenkin vielä haasteita.
Lisää
Suomalaisessa vaikuttavuuskeskustelussa tulisi mennä pintaa syvemmälle
Vaikuttavuus ja kustannusvaikuttavuus ovat tärkeitä terveydenhuollolle asetettuja tavoitteita. Kustannusvaikuttavuus on noussut yhä tärkeämmäksi päätöksentekokriteeriksi myös Suomessa kun arvioidaan lääkkeiden käyttöönottoa. Käsitettä on kuitenkin hyvä tarkastella pintaa syvemmältä.
Lisää
Maailman syöpäpäivä: Suunta ratkaistaan yhteistyöllä
Viime vuosikymmeninä on otettu valtavia harppauksia syövän hoidossa.
Lisää
Yksilöllinen syövänhoito - tutkimuksen kautta osaksi rutiinia
Miltä yksilöllinen syövänhoito näyttää lähitulevaisuudessa ja miten se mahdollistetaan osana rutiinihoitoa Suomessa?
Lisää
Suomesta yksilöllisen terveydenhuollon mallimaa
Suomi on pärjännyt hyvin yksilöllisen terveydenhuollon kansainvälisessä vertailuissa, mutta mitä vaaditaan huipulla pysymiseen?
Lisää
Lääke-esittelyistä potilaan polun kehittämiseen
Terveydenhuollon muutos ja uudet mahdollisuudet kahden rochelaisen silmin
Lisää
Linkkinä tutkimuksen ja potilaan välissä
Ophthalmology partner Hanna Heloterä pyrkii tukemaan potilaiden elämänlaatua ja vähentämään terveydenhuollon taakkaa
Lisää
Uuden lääkkeen käyttöönotto – milloin näyttö riittää
Lisää
Havaintoja lääkealalta: Mitä terveystietojen toisiokäyttö tarkoittaa?
Lääkealan yritysten toteuttamat ja tukemat havannoivat tutkimukset tuovat merkittävää lisätietoa sairauksien taloudellisesta ja inhimillisestä taakasta, kustannuksista, hoitokäytännöistä ja hoitomenetelmien vaikuttavuudesta
Lisää
Lapsen A-hemofilia vaikuttaa perheen arkeen monin tavoin
A-hemofilian hoidon päätavoitteena on mahdollisimman normaali elämä.
Lisää
Nopeasti, hitaasti vai oikea-aikaisesti?
Uusien lääkkeiden kehittäminen on työläs, pitkä ja riskialtis prosessi. Prosessin keskeinen kulminaatiopiste on myyntilupahakemus ja lopulta myyntiluvan saaminen.
Lisää
Kun (yksin)yrittäjä sairastuu syöpään
Suomessa syöpädiagnoosin saa vuodessa yli 30 000 henkilöä, joista noin kolmasosa on työikäisiä. Yrittäjien ja palkansaajien lukumäärän sekä työllisyysasteen perusteella voidaan päätellä, että vuosittainen useita satoja (yksin)yrittäjiä sairastuu syöpään.
Lisää