SARS-CoV-2 Rapid Antigen Test Nasal

SARS-CoV-2 Rapid Antigen Test Nasal on testi terveydenhoidon ammattilaisten käyttöön. Testillä virus määritetään kvalitatiivisesti sieraintikkunäytteestä. Sieraintikkunäytteen ottaminen on helpompaa ja potilaalle miellyttävämpää kuin nenänielunäytteen ottaminen. Testi tunnistaa viruksen nukleoproteiinin ja mahdollistaa infektion havaitsemisen COVID-19-taudin varhaisessa vaiheessa.

Tuote on tarkoitettu ammattilaiskäyttöön laboratorioissa, vieritestaustilanteisiin hoitopisteissä tai näytteen ottamiseen itse terveydenhuollon ammattihenkilön valvonnassa.

Sieraintikkunäyte otetaan sieraimen etuosasta, 2 cm syvyydestä.

 

Katso video

Kiitos. Olemme vastaanottaneet viestisi ja otamme yhteyttä pian.

Antigeenipikatesti video

Katso ajankohtainen video antigeenipikatestien herkkyydestä ja testituloksista. Video on englanninkielinen.
liat

Molekyylitesti (PCR)

cobas® SARS-CoV-2 & Influenza A/B Assay

cobas® SARS-CoV-2 & Influenza A/B Assay on automatisoitu ja reaaliaikainen RT-PCR-määritys. Se on tarkoitettu SARS-CoV-2:n, influenssa A:n ja influenssa B:n nopeaan kvalitatiiviseen havaitsemiseen ja erottamiseen in vitro -menetelmällä sellaisten potilaiden sierain- ja nenänielutikkunäytteestä, joilla epäillään hengitystieinfektiota.

cobas® SARS-CoV-2 & Influenza A/B Assay

Testaus suoritetaan Rochen PCR-vieritestausratkaisulla, cobas® Liat® -järjestelmällä. Järjestelmä on saatavissa maissa, joissa hyväksytään CE-merkintä.

cobas® Liat® System

 

Sars-Cov-2 Rapid Antibody Test

Vasta-ainepikatesti

SARS-CoV-2 Rapid Antibody Test

Vasta-ainepikatesti SARS-CoV-2 Rapid Antibody Test on luotettava, nopea kromatografinen immunomääritys, joka on tarkoitettu SARS-CoV-2:n vasta-aineiden (IgM ja IgG) kvalitatiiviseen havaitsemiseen ihmisen seerumissa, plasmassa tai kokoveressä. SARS-CoV-2 Rapid Antibody -testi on luotettava, lateraaliseen virtaukseen perustuva menetelmä. Terveydenhuollon ammattilaiset voivat käyttää testiä vieritestaustilanteissa, kun selvitetään, onko potilaalle muodostunut immuunivaste SARS-CoV-2-virusta vastaan. Testi on tarkoitettu käytettäväksi apuna sellaisten henkilöiden tunnistamisessa, joilla on aiempaan infektioon viittaava adaptiivinen immuunivaste SARS-CoV-2:lle.

sars antigen test

Lue THL:n ohje antigeenitestien käytöstä koronavirusdiagnostiikassa

Antigeenitestit soveltuvat PCR-testien rinnalle koronavirusinfektion diagnosoimiseen. Antigeenitestit tunnistavat hengitystie-eritenäytteestä viruksen proteiineja eli antigeeneja, joita syntyy, kun virus lisääntyy tartunnan saaneen henkilön hengitysteiden epiteelisoluissa. Katso ohjeellinen vuokaavio oireisten ja oireettomien testauksesta korkean (A) ja matalan (B) esiintyvyyden alueilla. Ohje on suunnattu terveydenhuollon ja laboratorioalan ammattilaisille.

Tutustu THL:n ohjeeseen

Testit laboratoriokäyttöön

cobas® SARS-CoV-2 Test (PCR)

cobas® SARS-CoV-2 & Influenza A/B Test (PCR)

Elecsys® SARS-CoV-2 Antigen

Elecsys® Anti-SARS-CoV-2 (Antibody test)

Elecsys® Anti-SARS-CoV-2 S (Antibody test)

Tutustu laboratoriotesteihin