Pysäytä influenssan leviäminen ‑ tee luotettava ja nopea testi

Pysäytä influenssan leviäminen - tee luotettava ja nopea testi

Sisällöstä vastaa Roche Diagnostics Oy


Syysflunssa, influenssa vai koronavirus?

Koronaviruksen aiheuttamaa COVID-19 -tautia, influenssaa tai muiden ylähengitystievirusten aiheuttamaa flunssaa voi olla vaikea erottaa toisistaan samankaltaisten oireiden vuoksi. Koronapandemian aikanakaan kaikki flunssankaltaiset sairaudet eivät ole COVID-19:ää. Epätietoisuutta aiheuttaa se, että oireet muistuttavat toisiaan. Koronavirukselle tyypillistä vaikuttaa olevan hajuaistin häviäminen usein jo taudin alkuvaiheessa1. Tosin sama oire voi liittyä myös muihin hengitystieviruksiin.

Kattava testivalikoima nopeuttaa diagnosointia
Influenssakauden aikana terveydenhuollon ammattilaiset joutuvat usein valitsemaan tarkkuuden ja nopeuden välillä. Näin ei tarvitse olla: cobas® Liat® PCR -laite takaa tarkat ja luotettavat influenssatestitulokset nopeasti.

Pieneen tilaan mahtuva cobas® Liat® PCR -laite on ihanteellinen PCR-ratkaisu satelliittilaboratorioihin ja lähelle potilasta. Strep A -testin ajoaika on noin 15 minuuttia, influenssa A/B- ja influenssa A/B & RSV -testien ajoaika on noin 20 minuuttia.

Rochella on myös kattava ammattilaiskäyttöön tarkoitettu SARS-CoV-2-testiportfolio, joka jakautuu kolmeen kategoriaan: PCR-testit, antigeenitestit ja vasta-ainetestit.

Lue lisää Rochen vieritesteistä

Tutustu myös Rochen kuluttajille tarkoitettuun koronatestiin. Kätevästi verkkokaupastamme!

 

cobas-liat-pcr-system-small-item

Edistynyt, reaaliaikainen PCR-laite

cobas® Liat® PCR System edustaa viimeisintä polymeraasiketjureaktio- eli PCR-tekniikkaa. PCR eli polymerase chain reaction on yksi tärkeimmistä molekyylibiologian menetelmistä ja joustava tapa geenin tai DNA-pätkän monistamiseen.

Luotettava ja helppokäyttöinen cobas® Liat® PCR -laite antaa tarkat tulokset nopeasti.

Tutustu laitteeseen

Olen kiinnostunut kuulemaan lisää cobas® Liat® PCR -laitteesta?

Kiitos. Olemme vastaanottaneet viestisi ja otamme yhteyttä pian.

Solu
Influenza comparison

Vertaa testaustapoja – influenssatestaus perinteisin menetelmin vs. cobas® Liat® PCR System

Monitestialgoritmi

Potilaalla epäillään influenssaa.

Otetaan näyte antigeenitestiä varten.

Negatiivinen tulos täytyy vahvistaa.

Näytteet lähetetään laboratorioon viljelyä tai PCR-testausta varten.

Antiviraalisten lääkkeiden teho on osoitettu, kun ne aloitetaan 2 vuorokauden sisällä ensi oireiden alkamisesta. Monitestialgoritmia noudattaessa hoitoa on haastavaa aloittaa tämä aikarajan sisällä.

cobas® Influenza A/B test

Potilaalla epäillään influenssaa.

Otetaan näyte.

Tee cobas® Influenza A/B -testi. Saat lopullisen tuloksen 20 minuutissa.

Roche on PCR-analyysin edelläkävijä

Roche on ollut edelläkävijä PCR-analyysien kehittämisessä vuodesta 1983 lähtien. cobas® Liat® PCR -laite monistaa potilasnäytteistä eristetyn DNA:n tai RNA:n tarttuvien tautien tunnistamista varten. Rochen PCR-teknologia takaa laboratoriolaatuisen tarkkuuden kaikissa määrityksissä ja vähentää väärien tulosten riskiä.

PCR-analyysi on perinteisesti vaatinut monivaiheisen prosessin, jossa laboratorioteknikko testaa useita näytteitä samanaikaisesti. cobas® Liat® PCR -järjestelmä automatisoi nämä vaiheet täysin, mahdollistaen yksittäisten näytteiden nopean ja tarkan analysoinnin.

Tutustu PCR-analyysiimme tarkemmin

Tutustu helppokäyttöiseen laitteeseen

Pienikokoinen, mutta tehokas cobas® Liat® PCR -laite on ihanteellinen ratkaisu satelliittilaboratorioihin ja POC-hoitopisteisiin. Katso miten laite toimii.

Katso video

Älä määrää antibiootteja turhaan

Hengitystieinfektioon saatetaan määrätä antibioottilääkitys, vaikka taudin aiheuttaja olisi virus. cobas® Liat® PCR -laitteen antaman diagnoosin ansiosta turhat antibioottikuurit voidaan välttää.

Katso video