hand holding ampoule

Cedex-analysaattorit tarkkaan työhön

Seuraa ja analysoi soluviljelmiä entistä paremmilla analysaattoreilla

Roche toimittaa luotettavia bioanalysaattoreita nisäkäs- ja mikrobisolujen fermentaatioprosessien valvontaan. Cedex Bio Analyzer ja suuritehoinen Cedex Bio HT Analyzer tarjoavat samat toiminnot kahdessa eri kapasiteettiluokassa. Cedex HiRes Analyzer -solulaskija täydentää Cedex Bio -analysaattoreiden tuottamaa tietoa.

Cedex Bio Analyzer

Cedex Bio -analysaattori – 60–80 testiä tunnissa
Cedex Bio HT -analysaattori – 260–400 testiä tunnissa

Bioprosessin metaboliittien testaukseen ja fermentoinnin hallintaan.

Solujen terveyteen ja tuottavuuteen vaikuttavien tekijöiden tarkasteluun. Analysaattoreiden antamat tarkat tulokset nopeuttavat päätöksentekoa. Työprosesseihin menee vähemmän aikaa, ja tuotantokustannukset laskevat.

Testauspaneeli kattaa yleiset määritykset sekä nisäkässoluviljelmille että mikrobien fermentaatiolle. Lisäksi saatavilla on erikoisparametrejä, kuten LDH, IgG, magnesium, kalsium, rauta ja kokonaisproteiini.

Lataa opas

Cedex HiRes Analyzer

Cedex HiRes -analysaattori

Solujen määrän, elinkelpoisuuden ja morfologian tarkasteluun.

Cedex HiRes Analyzer -solulaskija on täysin automatisoitu, kuvapohjainen soluanalysaattori solujen määrän, elinkelpoisuuden, aggregaattien ja morfologisten parametrien tutkimiseen. Analysaattori käyttää solujen ja objektien analysoimisessa korkearesoluutioista kuvaskanneria ja Trypan Blue Exclusion -menetelmää.

Resoluutio: 0.8 μm/pixel. Soluille, jotka ovat halkaisijaltaan 2–40 μm.

Lataa opas

Microscope

Roche on johtava yritys in vitro -diagnostiikassa.

Lens

Instrumenteillamme tehdään vuosittain yli 19 miljardia testiä ympäri maailmaa.

User

Rochella on Suomessa noin 170 työntekijää.

Reports

Rochella on käynnissä 18 kliinistä lääketutkimusta Suomessa

Virus

WHO:n tärkeimpien lääkkeiden listalla on 30 Rochen lääkettä.

Ajankohtaista

Medix Biochemica

Medix Biochemica on yksi Suomen ensimmäisistä Cedex-käyttäjistä

Medix Biochemica tunnetaan alalla edelläkävijänä – se on yksi maailman ensimmäisistä monoklonaalisten vasta-aineiden tuottajista.

Lue lisää

Medix Biochemica on yksi Suomen ensimmäisistä Cedex-käyttäjistä

×

Medix Biochemica on suomalainen bioteknologiayritys, joka kehittää, tuottaa ja markkinoi diagnostisia pikatestejä, globaalin diagnostiikkateollisuuden tarvitsemia raaka-aineita sekä niihin liittyviä palveluita maailmanlaajuisesti.

Medix Biochemica tunnetaan alalla edelläkävijänä – se on yksi maailman ensimmäisistä monoklonaalisten vasta-aineiden tuottajista. Yritys perustettiin vuonna 1985, vain kolme vuotta sen jälkeen, kun Niels K. Jerne, Georges J.F. Köhler ja César Milstein julkaisivat tutkimuksensa aiheesta. Kolmikko voitti Nobelin lääketieteen palkinnon 1984.

Medix Biochemica on myös yksi ensimmäisistä Cedex Bio -analysaattoreiden käyttäjistä Suomessa.

– Teknologiapäällikkömme Tuula Hämäläinen osallistui kolme vuotta sitten Cedex-käyttäjien päiville Penzbergissa Saksassa ja vakuuttui kuulemastaan, Medix Biochemican prosessipäällikkö Tarja Lehto kertoo.

Medix Biochemica tarvitsi uuden laitteen, joka mittaa soluviljelmistä glukoosia, laktaattia ja glutamiinia, koska edellinen alkoi tulla tiensä päähän.

– Cedex Bio Analyzer koettiin käyttäjien keskuudessa paljon luotettavampana kuin entsyymimemraaneihin perustuva teknologia, joka meilläkin oli tuohon aikaan vielä käytössä. Cedexin bioanalysaattoriin oli myös kehitteillä hiiren IgG-testi, joka lisäsi kiinnostustamme entisestään, Lehto muistelee.

Kahden vuoden kokemus


Cedexin bioanalysaattori otettiin Medix Biochemicassa käyttöön kaksi vuotta sitten. Laitteen peruskäyttö koettiin helpoksi. Rochen kouluttaja Karin Wildhagen kävi asentamassa tarvittavat testit ja kouluttamassa käyttäjiä.

– Itse näytteiden mittaaminen sujui heti ongelmitta, eli bioanalysaattorin peruskäyttö oli helppoa. Uusien erien käyttöönotto kalibraattoreiden ja kontrollien osalta sen sijaan on koettu työlääksi. Hyvä asia on, että kalibrointeja ei tarvitse tehdä kovin usein, Lehto sanoo.

Nyt Medix Biochemican laitteeseen on asennettu myös IgG-testi. Rochen Karola Obojes-Wahler kävi asentamassa testin marraskuussa 2018. Samalla hän opetti henkilökuntaa käyttämään uutta testiä.

– IgG-testi on jo todettu toimivaksi, ja sen validoiminen rutiinikäyttöön on meillä juuri nyt alkamassa.

Medix Biochemica on ollut tyytyväinen Cedexin käyttövarmuuteen.

– Yksikään näyte ei ole jäänyt mittaamatta kahden vuoden käytön aikana, joten laitteen käyttövarmuus on hyvä. Laitteen fotometrinen tekniikka on todella tarkka, eli siihen olemme erityisen tyytyväisiä, Lehto kiittelee.

Kuopio Center for Gene and Cell Therapy

Hyvä, tarkka ja helppokäyttöinen

KCT on Kuopioon vuonna 2017 perustettu tulevaisuuden hoitomuotojen tutkimuskeskus, jonka virallinen nimi on Kuopio Center for Gene and Cell Therapy (KCT). Tutkimuskeskus tekee korkealaatuista soveltavaa tutkimusta sekä translaatiotutkimusta geeni- ja soluterapian yksiköissä.

Lue lisää

Hyvä, tarkka ja helppokäyttöinen

×

KCT on Kuopioon vuonna 2017 perustettu tulevaisuuden hoitomuotojen tutkimuskeskus, jonka virallinen nimi on Kuopio Center for Gene and Cell Therapy (KCT). Tutkimuskeskus tekee korkealaatuista soveltavaa tutkimusta sekä translaatiotutkimusta geeni- ja soluterapian yksiköissä.

KCT:lla oli Cedex Bio -analysaattori koekäytössä parin viikon ajan keväällä 2018. Tutkimuskeskuksen henkilökunta totesi laitteen hyväksi, tarkaksi ja helppokäyttöiseksi.

– Hankintapäätökseemme vaikutti myös se, että Cedex Bio -analysaattoriin ei tarvitse tehdä kalibrointeja päivittäin, Senior Scientist Hanna Leinonen KCT:sta kertoo.

KCT hankki analysaattorin, koska se tarvitsi laitteen, jolla voi mitata soluviljelmistä glukoosia ja laktaattia.
– Aiemmin käytössämme oli laite, jota varten näytteet piti itse laimentaa. Se aiheutti kuitenkin operaattorista riippuvaa vaihtelua tuloksiin, Leinonen kertoo.

KCT otti Cedex Bio -analysaattorin käyttöön marraskuussa 2018. Laitteen saavuttua Kuopioon Rochen edustaja, Senior Application Specialist Jose Martins piti tutkimuskeskuksen henkilökunnalle kahden päivän koulutuksen.

Päivittäinen käyttö, muun muassa alkuvalmistelut ja näytteiden mittaus on koettu henkilökunnan keskuudessa helpoksi. Myös laitteen fotometrinen tekniikka ja sen tarkkuus on kerännyt kehuja. Sen sijaan kalibroinnit ja kontrolliajot, jotka pitää tehdä uusia käyttöeriä käyttöönotettaessa, on välillä koettu haasteelliseksi.

– Tarvittaessa olemme turvautuneet Rochen käyttäjätukeen, josta olemme saaneet nopeasti apua pulmatilanteisiin, Leinonen kiittelee.

KCT tekee yhteistyötä kansainvälisten tutkimusryhmien, Itä-Suomen Yliopiston tutkimusryhmien, FinVectorin sekä Kuopion yliopistollisen sairaalan kanssa. KCT työllistää noin 30 henkeä.

Tutkimuskeskuksen rahoittaa sveitsiläinen Dr Frederik Paulsenin Säätiö, ja sen tavoitteena on houkutella Kuopioon monikansallisia tutkijatiimejä.

Analizers

Katso Cedex-webinaari

Cedex Analyzers for Process Control in Bio-Manufacturing -webinaarin isäntinä toimivat Rochen Dr. Christian Weilke, International Product Manager ja Dr. Marcel Clemens Schmidt, Manager R&D.

Katso video

 

Tilaa kattava Cedex Analyzer for Process Control in Bio-Processing -tietopaketti.

Saat latauslinkin sähköpostiisi.

Kiitos! Lomake lähetetty.

Videot

Cedex Bio Analyzer

Englanninkielinen video esittelee Cedex Bio -analysaattorin tärkeimmät toiminnot ja ominaisuudet.

Cedex Bio HT Analyzer

Cedex Bio HT -analysaattori on tarkoitettu suurille näytemäärille. Englanninkielinen video esittelee analysaattorin tärkeimmät toiminnot ja ominaisuudet.

Roche in 60 seconds

Roche on maailmanlaajuinen yritys, joka on ollut edelläkävijä terveydenhuollossa vuodesta 1896 lähtien.

Haluatko kuulla lisää Cedex-analysaattoreista?

Ota yhteyttä Teppo Hyytiään ja varaa ilmainen konsultointiaika.

Yhteystiedot

Teppo Hyytiä

Head of Business Unit

Roche Diagnostics

+358 400 527 905

[email protected]

Kiitos! Lomake lähetetty.